ЕЛ: Црвена Звезда - Олимпијакос, реакције...

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да је његовој екипи фалило паметнијих решења у продужетку меча са Олимпијакосом.  “Огромна потрошња за нас у овом ритму и са измењеним ротацијама. Видећемо у наредних 48 сати како ћемо да изгледамо", навео је црногорски стручњак.  Сфаиропулос: Аграванис је све решио, знали смо да ће Звезда да се пробуди! “Велика победа за нас. Показали смо карактер након пораза. Победили смо сјајан тим на његовом паркету", навео је тренер Олимпијакоса после победе у Београду.

Кошарка 22.03.2017 | 22:20
ЕЛ: Црвена Звезда - Олимпијакос, реакције...
Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Олимпијакоса са 66:64 после продужетка, у утакмици 27. кола Евролиге, иако су током меча надокнадили минус од 13 поена.

"У продужетку смо могли да имамо боља и паметнија решења, како бисмо остварили предност. Ипак, могли су и они, па су на крају славили", рекао је Радоњић на конференцији за медије.

Радоњић се потом осврнуо на изузетно лоше прво полувреме.

"Олимпијакос је у Београд дошао веома мотивисан, спреман да целим квалитетом дође до победе. Чврстом игром су нас натерали на грешке, у другом полувремену смо узвратили, преокренули, али смо у продужетку морали да бирамо паметнија решења".

Он је додао да се екипа изгубила велику енергију у вечерашњем мечу, што би могао да буде проблем пред други дуел са Будућности у полуфиналној серији АБА лиге.

"Следећи пут ћемо можда победити тај Олимпијакос. Огромна потрошња за нас, стално причам о томе, али како ћемо изгледати сутра у току пута и прекосутра против Барселоне, могу само да замислим. Тачније, имаћу прилику да видим", поручио је Радоњић после шестог пораза из исто толико међусобних утакмица.

На питање да прокомонтарише атмосферу и подршку гостујућем тиму, Радоњић није желео да се бавим том темом.

"Концентрисан сам само на терен, а да процењујем такве ствари не желим", навео је црногорски тренер.

Тренер Олимпијакоса Јанес Сферопулус рекао да је његова екипа остварила велику победу у Београду којом су обезбедили предност домаћег терена у четвртфиналу ЕЛ.

"Ово је велика победа за нас јер смо показали карактер и победили велики тим и дали себи шансу да имамо предност домаћег терена у плеј-офу. Сви играчи заслужују честитке јер су дали максимум", рекао је Сферопулос новинарима после утакмице у Београду.

По његовим речима, кошаркашима грчког тимаје било тешко у другом полувремену када су се мучили и Звезди дали шансу и самопоуздање.

“После првог полувремена знали смо да ће Звезда у наставку да заигра боље. Иако смо успели да зауставимо акције црвено-белих, првим лошим нападом дали смо противницима шансу за лаке поене“.

Сферопулус је истакао да су мали детаљи одлучили победника.

“Пред крај регуларног дела, промашили смо шансу да борбу приведемо крају, али се ушло у продужетке и водила права борба. Била је велика борба, обе екипе су веома желеле победу. Било је отворено у продужетку и мали детаљи су одлучили победника. Били смо фокусирани у финишу, добро смо се поставили и Јоргос Принтезис је решио утакмицу", казао је Сферопулос.

Тренер Олимпијакоса честитао је навијачима Звезде на "одличној атмосфери".

"Ово су два тима која се боре за резултат, али која имају добар однос. Ово је добар пример какви навијачи треба да буду. То је добро за кошарку. Поштујемо Звезду и њене навијаче", казао је Сферопулос.

Он је рекао да ће се Олимпијакос борити и у преостале три утакмице регуларног дела и истакао да нема посебну жељу када је реч о противнику у четвртфиналу.

Тим из Пиреја ће у следећем колу дочекати Реал Мадрид, док ће Звезда гостовати Барселони.

Бјелица: Ово су најтежи могући порази! "Физички је јако тешко, целе године смо у овом ритму, а ми пре свега треба да се психички опоравимо овај меч што је пре могуће и да против Барселоне одиграмо још боље".

Звезда је пала у братској драми, контроверзна одлука судије Дамира Јавора оставила је тему за дискусију, а Милко Бјелица позива саиграче да неуспех против Олимпијакоса што пре забораве и окрену се утакмици с Барселоном у петак.

"Тешко је рећи било шта после овако тешког пораза. Ово су отприлике најтежи могући порази који могу да се догоде. Када се у последњим секундама прими кош. Шта је ту је, испустили смо ову шансу, идемо даље. Сутра путујемо у Барселону, нови меч, нови изазов. Одиграли смо слабо у неким деловима, у одбрани. Они су имали доста отворених шутева. Треба да заборравимо ово што је пре могуће и пробамо да изненадимо следећи меч", рекао јеБјелица после меча.

Већ ујутру Звездина експедиција путује у срце Каталоније, а тамо их чека Барселона која се одавно опростила од битке за четвртфинале.

"Физички је јако тешко, целе године смо у овом ритму, а ми пре свега треба да се психички опоравимо овај меч што је пре могуће и да против Барселоне одиграмо још боље. Није лако играти против Барселоне, ма у ком саставу играли. Без обзира на њихову позицију, чека нас јако тешка утакмица. Нова утакмица, нова шанса".

Звезда испустила братски скалп - Принтезисова мека рука све закомпликовала!

Једина добра ствар за Звезду у овом тренутку јесте то што је Дарушафака поражена од ЦСКА у Москви, па је растојање и даље - две победе.

"Да, то је тренутно добар резултат, који нама одговара. Међутим, ми у наредне три утакмице морамо да победимо неколико противника. У супротном можемо да се поздравимо са шансама за ТОП 8“.

Последње питање било је - да ли Бјелица има неки савет за младе саиграче, као кошаркаш богатог искуства?

„Пре свега - да заборавимо ово што пре. И победа и пораз, у оваквом ритму - све мора да се заборави. И морамо да се концентришемо на нову утакмицу. Верујем да ће сви играчи бити спремни за следећи изазов“.

Гудурић ни реч о суђењу: ’Ајде боље о кошарци... ''Има још да се игра, чека нас Барселона, па Будућност. Тежак је распоред, ту смо да играмо. Нема предаје до краја", истакао је кошаркаш Звезде после пораза од Олимпијакоса.

“Не бих коментарисао спорне ситуације, боље да причамо о кошарци“, било је прво што јеГудурић рекао новинарима после утакмице у Арени.

Говорећи о утакмици, Звездин бек истакао је да је екипа почела у грчу, што је Олимпијакос умео да искористи.

“Тежак пораз, утакмица је била права такмичарска. Можда нисмо најбоље отворили, били смо у неком грчу, мало под притиском, али смо касније успели да успоставимо нашу игру. Одбрану смо играли коректно, у нападу смо погодили неке шутеве, направили серију и повели, али нисмо издржали до краја. Честитам саиграчима на борби, стварно смо дали све од себе, али овога пута није био тај дан.“

Звезда је показала да може да се носи са великим екипама као што је Олимпијакос.

“Морамо, таква је сезона, такав је систем. Идемо даље, сутра већ имамо тренинг, пут. Спремићемо се што је боље могуће за следећу утакмицу.“

Упитан да прокоментарише кош за победу Јоргоса Принтезиса, играч Звезде је рекао:

“Добро, то је његов шут. То он ради.“

Следећи меч Звезда игра у петак против Барселоне, а Гудурић је управо против Каталонаца у Београду пружио можда и најбољу партију у овој сезони.

“Надам се да могу то да поновим и волео бих да победимо.“

Црвено-беле у последња три кола Евролиге очекује велика борба за пласман у плеј-оф.

“Има још да се игра, чека нас Барселона, па Будућност. Тежак је распоред, ту смо да играмо. Нема предаје до краја."

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар