Званично - промјене: Серија А добила четврто мјесто у Лиги шампиона!

Представници шест највећих лига ће директно попунити 20 од укупно 32 места у групној фази Лиге шампиона!

Фудбал 24.03.2017 | 13:00
Званично - промјене: Серија А добила четврто мјесто у Лиги шампиона!
УЕФА је данас и званично потврдила: Италијанска Серија А ће од сезоне 2018/19 имати четири представника у Лиги шампиона!

Исто важи и за представнике енглеске Премијер лиге, немачке Бундеслиге и шпанске Примере. Сви они ће имати по четири представника у Лиги шампиона. И то без квалификација! По четири најбољепласирана клуба из поменутих шампионата ће директно у групну фазу елитног такмичења.

Италијански, немачки, шпански и енглески клубови су овакав статус обезбедили захваљујући резултатима у периоду од 2012. до 2016 године у еврокуповима. Без обзира шта се деси до краја сезоне у Лиги шампиона и Лиги Европе, немогуће је да представници неких других федерација престигну учинак клубова из велике четворке.

Даље по коефицијенту следе клубови из Француске и Русије као петог, односно шестог најјачег шампионата на Старом континенту. Французи и Руси ће имати по два директна представника у групној фази Лиге шампиона и трећег у квалификацијама.

Следе клубови од седмог до десетог места по УЕФА коефицијентима. То су по актуелном стању УЕФА бодова, представници Португалије, Турске, Белгије и Украјине. Шампиони ових земаља ће директно у Лигу шампиона, док ће вицешампиони у квалификације за поменуто такмичење. Клубови из лига које се налазе на 11. и 12. месту УЕФА ранг листе ће имати по једног представника у плеј-офу за Лигу шампиона и једног директног ученика групне фазе такмичења у Лиги Европе.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар