Олимпијакос тражи тренера...

Кандидат број три је Србин, а број пет бивши стратег Партизана! Неколико имена у оптицају за клупу грчког шампиона!

Фудбал 24.03.2017 | 12:30
Олимпијакос тражи тренера...
Олимпијакос ће највероватније одбранити титулу шампиона Грчке, близу је и дупле круне, али то неће бити довољно да се сезона у Пиреју подвуче као успешна. Резултати у Европи су оно што пече вечног владара грчког фудбала. Због тога су ове сезоне, чешће него иначе падале тренерске главе и већ се тражи нови командант за следећу сезону…

Олимпијакос је летос уписао неуспех у квалификацијама за Лигу шампиона против Хапоел Бер Шеве, а потом је у Лиги Европе доживео болну елиминацију у Лиги Европе од Бешикташа. Прво је цех платио шпански тренер Виктор Санчез који је смењен летос после месец и по дана на клупи. Наследио га је Паоло Бенто, али ни он није издржао до краја сезоне и смењен је пред дуеле са Бешикташом. Екипу тренутно као привремено решење водиВасилис Вузас. Он ће остати на клупи до краја сезоне када ће клуб именовати новог тренера.

Потрага је у току и неколико имена је у оптицају.

Прва жеља је француски стручњак Реми Гард који је некада тренирао Лион и Астон Вилу, а жеља је Олимпијакосовог функционера Кристијана Карембуа. И друга опција је Француз. Олимпијакос је разговарао и са Филипом Монтањеом који је некада радио сјајан посао у Реал Сосиједаду, а ове сезоне је добио отказ у Нотингем Форесту.

Ако не прође прича са Французима, опција Ц је српски стручњак. Олимпијакос разматра и ангажман Ивице Јовановића. Он је тренутно без ангажмана пошто је крајем прошле године добио отказ у Ал Насру из УАЕ. У Грчкој је познато име јер је радио у Никију, Ираклису и Панахаикију, али се најбоље памти по томе што је кипарски АПОЕЛ довео до четвртфинала Лиге шампиона и стекао статус фудбалског божанства на Кипру.

Четврта опција је Шпанац Аитор Каранка којег је недавно отпустио Мидлзбро, а пета је некадашњи Партизанов тренер Аврам Грант са којим је грчки великан преговарао и 2012. године када није дошло до договора па је Ернеста Валвердеа тада наследио ЛеонардоЖардим.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар