Ево како би изгледала табела Суперлиге без Бачке...

Партизан узима судбину у своје руке. . .

Фудбал 23.03.2017 | 09:30
Ево како би изгледала табела Суперлиге без Бачке...
Прописи су јасни, већ смо их за вас прелистали и констатовали да никакве дилеме нема око евентуалне казне за иступање из Суперлиге. Контактирали смо и првог човека српске елите Владу Булатовића који је доста киван на Бачкопаланчане - али убеђен да до иступања из лиге неће доћи јер су челни људи тог клуба уложили доста новца да би стигли до елите - а онда смо се мало и поиграли са табелом Суперлиге.

Као што смо већ објаснили, у случају да људи из Бачке реализују своје претње и заиста напусте такмичење, доћи ће до озбиљних промена када је пласман одређених клубова у питању.

Већ смо писали да би се то чак одразило и на шампионску трку јер би Црвена звезда изгубила шест бодова освојених у дуелима са Војвођанима, а Партизан само четири - јер је у првом колу овог шампионата играо 0:0 против Бачке - што значи да би се предност црвено-белих смањила са садашњих шест на четири бода, а затим и на два када дође до поделе бодова пред старт плеј-офа.

Јасно је да би при таквом развоју догађаја Партизан поново узео судбину у своје руке, пошто би уз све победе у доигравању, рачунајући и вечити дерби, прескочио Звезду и постао шампион с бодом предности. Кажемо с бодом предности под претпоставком да актуелни првак добије све утакмице осим дербија...   

Такође, и Војводина би била оштећена иступањем Бачке, углавном у односу на Партизан. Како тренутно ствари стоје, односно када би се бодови поделили данас, са Бачком у лиги, Новосађани би имали само три бода мање од црно-белих. Без Бачке предност Београђана износила би четири бода.

Промене у врху јесу најважније, али нису и једине. Уосталом, погледајте сами "нову" табелу, онакву како би изгледала у случају да Бачкопаланчани иступе и уочите разлику у односу на реални поредак...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар