Маркез пред Катар: Подијум је мој минималац!

Мотоциклиста Репсол Хонде страхује од песка на стази, али каже да га мучи и нервоза као и увек на почетку сезоне.

Остали спортови 24.03.2017 | 12:45
Маркез пред Катар: Подијум је мој минималац!
Актуелни Мото ГП шампион Марк Маркез се не заварава пред прву трку на стази Лосаил у Катару. Одбрана титуле је његов ултимативни циљ, али победа по његовом ставу на првој трци није реална онолико колико је пожељна ситуација.

"Прва трка у сезони је увек посебна јер смо по обичају мало нервознији него што треба. Стаза је технички захтевна, а ја је сматрам и посебним техничким испитом сезоне. Мора се водити рачуна о свему, нарочито о песку који се може наћи на писти”, каже Марк Маркез, а затим оцењује своје домете на првој трци у сезони.

“Са техничке стране, ми мислимо да смо у бољој позицији на почетку сезоне него што је то био случај прошле године. Способни смо за сустизање подијума и то је то. Знамо да ће на трци бити јаких кочења, па ће стабилност пити битан фактор. Покушаћемо да радимо на стабилности већ од четвртка”, каже Маркез.

Уместо закључка, Маркез је навео да је последњи пут у Катару победио 2014. године. Судећи по приказаној брзини на тестовима, уз напомену да је темпо на трци у поређењу са брзим, самосталним круговима неупоредива категорија, Маркез би требало да буде задовољан подијумом. По предсезонском темпу, победа би у овом тренутку за Шпанца била прави дар с неба, јер “М1” мотоцикл Мовистар Јамахе тренутно делује подешеније. Видело се то на примеру Вињалесових брзих кругова на тестирању.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар