ЛШ: Прва побједа Партизановог ''вртића''!

Ватерполисти Партизана остварили су прву победу у овогодишњем издању ЛЕН Лиге шампиона пошто су у Београду савладали немачки Хановер 13:9 (6:2, 3:2, 3:3, 1:2).

Остали спортови 22.03.2017 | 20:40
ЛШ: Прва побједа Партизановог ''вртића''!
Ватерполисти Партизана остварили су прву победу у овогодшњем издању ЛЕН Лиге шампиона!

Црно-бели су пред својим навијачима, у 8. колу овог такмичења, били бољи од немачког Хановера против кога су заслужено славили – 13:9 (6:2, 3:2, 3:3, 1:2).

Најефикаснији појединац код српског шампиона био је Радомир Драшовић који је противничког голмана савладао четири пута, а три поготка додао је Ђорђе Танасковић. Михајло Репановић је био стрелац два пута, а по једном су погађали Лукић, Лазић, Стојановић и Јанковић.

Са друге стране, Хановер, који има три ремија и, сада, пет пораза, ослонио се на Дарка Бргуљана који је постигао пет голова, али није имао праву подршку од осталих саиграча.

"Од почетка до краја момци су играли врло зрело, одржавали свој ритам, без падова и дошли до победе која овом тиму много значи, поготово кад се зна у каквим условима ради. Ови момци заслужују подршку, честитам им на победи, истрајности, на томе што достојно репрезентују Партизан у Европи"; казао је тренер Партизана Зоран Миленковић и похвалио и сараднике Небојшу Антоновића и Миодрага Мировића.

Партизан је са овом победом стигао до четвртог бода у овој сезони Лиге шампиона, али је треће место, које води у четвртфинале, предалеко и они су елиминисани у групној фази.

Црно-белима предстоје још дуели са Егером у гостима (5. април) и Барселонетом у Београду (26. април).

ПАРТИЗАН РАИФФЕИСЕН: Добожанов, Лукић 1, Радановић, Репановић 2, Лазић 1, Манојловић, Драшовић 4, Вучинић, Јакшић, Танасковић 3, Стојановић 1, М. Јанковић 1, Белопавловић. Тренер: Миленковић.

ХАНОВЕР: Конг, Балатон, Буковски 1, Херман, Бргуљан 5, Радовић, Јокић, Винкерхорст 2, Секулић 1, Естрањи, Ткач, Таплек, Сучић. Тренер: Шефер.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар