Мурињо: Данас су фудбалери деришта!

Менаџер Манчестер Јунајтеда Жозе Мурињо сматра да су данашњи играчи незрелији у односу на оне са којима је раније сарађивао.

Фудбал 24.03.2017 | 08:30
Мурињо: Данас су фудбалери деришта!
“Морам још да се навикнем на овај свет, на оно што су данас млади. Морам да разумем разлику између рада с момком попут Френка Лампарда који је с 23 године већ био мушкарац и мислио само на фудбал, радио, и нових момака који су с 23 године још увек клинц".

"Данас их зовем дечацима, не мушкарцима. Мислим да су они деришта и да све оно што их окружује уопште не помаже мени у раду, а ни њима у животу," признаје Португалац.

Мурињо каже да је успео да се прилагоди захваљујући својој деци.

"Морао сам да се прилагодим. Пре десет година ниједан играч у свлачионици није имао телефон, а то више не постоји, али ви то морате да прихватите. Ако се побуните, долази до конфликта. Ако покушаваш да зауставиш играча да направе нешто глупо на друштвеним мрежама, нећеш успети. Помогло ми је што имам децу тих година да разумем начин на који они функционишу и какав је данас њихов свет.

За крај, Мурињо каже да је клуч усппеха да разумеш своје играче.

“Технологија нам је пружила нове алате за рад, али кључ успеха и вођства је разумети играче с којима радиш," закључио је Мурињо.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар