Чеферин: ЕУРО у 13 држава? Никад више!

Први човек УЕФА нагласио да док је он на челу Европске фудбалске уније да се неће поновити да организација ЕУРА буде додељена толиком броју држава.

Фудбал 24.03.2017 | 17:30
Чеферин: ЕУРО у 13 држава? Никад више!
Европско првенство 2020. године по први пут биће одржано у 13 држава. Домаћини најбољим селекцијама Европе биће Амстердам, Баку, Билбао, Брисел, Букурешт, Будимпешта, Копенхаген, Лондон, Даблин, Глазгов, Минхен, Рим и Санкт Петербургу.

Председник УЕФА Александар Чеферин каже да нема ништа против да на ЕУРУ учествује 24 тима, али да ће организација шампионата у градовима широм Европе бити врло компликована.

"Организација Европског првенства 2020. биће тежак задатак за све нас. Тако нешто се више неће поновити у будућности, барем не док сам ја председник", јасан је став Чеферина.

Словенац сматра да у овом тренутку само у Европи постоје само две или три земље које су способне да квалитетно организују Светско првенство са 48 тимова.

"У Африци нема таквих земаља, то може да направи Кина или САД, док у Европи има две или три државе. То је огроман број репрезентација и биће занимљиво", рекао је председник УЕФА.

Чеферин је навео да ће се борити за то да Европа на Мундијалу од 48 селекција има 16 представника.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар