Пропала и трећа лицитација

Ни трећа лицитација за продају бијељинске Фабрике шећера у стечају није успјела, јер није било заинтересованих за куповину имовине која је данас понуђена за 11 милиона и 800 хиљада КМ, што је 50 одсто од процијењене вриједности.

Република Српска 22.03.2017 | 17:05
Пропала и трећа лицитација
Иако је имовина бијељинске ”Шећеране” понуђена упола цијене, није било заинтересованих купаца. Стечајни управник - разочаран.
“Па, нисмо очекивали да се данас на трећој лицитацији не појави нико. Сматрам да је ова цијена солидна, али ево, откуд знамо, можда ћемо у неком наредном периоду постићи и већу цијену”, рекао је Лазо Ђурђевић.

Одмах након пропале лицитације одржан је и Одбор повјерилаца, који је донио одлуку да се поднесе захтјев суду за сазивање Скупштине повјерилаца, која ће највјероватније на сљедећем састанку одлучивати о другачијем методу продаје, рекао је правни заступник повјерилаца “Шећеране” Фаик Мухић.

“Највјероватније ће се ићи на то да се изврши реорганизација правног лица, односно да се продаја имовине неће вршити на овај начин, него да ће се покушати наћи стратешки партнер, који је заинтересован да купи правно лице и да настави даље производњу шећера”, објаснио је Мухић.

Он је додао да је тај метод, вјероватно, прихватљив стратешким партнерима, јер се то, закључује он, види из неких писама намјере која су пристигла на адресу фабрике. Међутим, није откривао више детаља.

“Још то нису конкретне понуде, али постоје одређени интереси неколико правних лица за улазак у фабрику и наставак производње”, кратак је био правни заступник повјерилаца.

За разлику од Нухића, Ђурђевић је био мање тајанствен. Открио је да су недавно представници једне вијетнамске компаније која се помиње као потенцијални купац, осим са министром Стевом Мирјанићем, контакт остварили и са представницима фабрике.

“Сад тражимо законско рјешење како и на који начин то да се проведе, ако буду остали при томе”, ријечи су стечајног управника.

Процијењена вриједност имовине „Шећеране“ износи 23,74 милиона КМ, призната потраживања повјерилаца око 16,5, док су обавезе према радницима око седам милиона марака. Скупштина повјерилаца биће одржана у наредних мјесец до мјесец и по дана, када би требало да буде познато на који начин ће се “Шећерана” убудуће продавати.

БН телевизија

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

НН

22.03.2017 16:13

Пропао мозак, ко зна по који пут КО ЈЕ УПРОПАСТИО ТАЈ ГИГАНТ ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

корн

22.03.2017 16:47

Друзе ТИТО долази више!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СитниПодобни

22.03.2017 17:08

Наци цес ти Дјурдјевицу рјесење,не сумњамо у твоје способности које си показао и показујес у свим фирмама сиром РС,посто си изгледа једини способан или мозда подобан за то.Али вријеме це показати ста це бити са сецеране која у сред Семберије не ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

срндац

22.03.2017 17:12

Ма ја... Ал зато су пуна уста познавања гдје је вехабијски пункт, ста је старије кокоска или јаје, и наравно познавање историје.. А сецеране, зељезнице, фабрике пропадају...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милее

22.03.2017 18:08

Цастим са пивом и проблем рјесен...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоол

22.03.2017 19:36

Дали би се у њој могао направити неки стадион а у шећер паковати дрогу.Ако би продајте је Бијељинском Гадафију.

ОДГОВОРИТЕ