Навијао за Нолета, а сад... Марадона: Федерер је највећи, конкуренција не постоји!

Дијего Армандо Марадона, легендарни аргентински фудбалер, својевремено је, у два одвојена интервјуа за "Блиц", истицао своју опчињеност Новаком Ђоковићем, а сада наглашава да швајцарски великан Роџер Федерер, заправо, нема тениску конкуренцију.

Тенис 24.03.2017 | 11:15
Навијао за Нолета, а сад... Марадона: Федерер је највећи, конкуренција не постоји!
После победе Федерера на турниру у Индијан Велсу, Марадона је на Фејсбуку поручио:

"Мој пријатељ Роџер Федерер, 'господин тенис', вратио се да испише историју. Честитке најбољем, остали - не постоје".

Још 2012. Марадона је за "Блиц" рекао да га је Ноле одушевио. Када смо га упитали како је тада дошло до егзибиционог меча са Ђоковићем, одговорио нам је овако:

"То је врло симпатична прича. Моји сарадници у стручном штабу, Роберто Трото и др Дејан Јовановић често су играли тенис, први је био Дел Потро, а други Ђоковић и толико су створили ривалитет, да сам предложио Јовановићу: „Па хајде доведи Ђоковића да га упознам”. Дејан је успео у томе, у Абу Дабију смо играли тенис 20 минута, и ја просто нисам видео лоптице у том мечу. Изгубио сам. Боже, како игра тај Новак! Будите поносни што имате таквог човека и спортисту. Он је скроман, природан, сјајан човек, била ми је велика част што сам га упознао. Уговорили смо и реванш, али на мом, фудбалском терену", рекао је славни Аргентинац.

Две године касније, када смо са Марадоном направили нови интервју, он је истакао да прижељкује нове Нолетове успехе.

"Као амбасадор Дубаи спортског савета у обавези сам да присуствујем свим великим спортским догађајима у Емиратима. Наравно, тениски турнир један је од најпрестижнијих овде, пратићу га са својим великим пријатељем Дејаном. Нећу предати трофеј у финалу, али ћу бити у ложи, надам се да ће у њему играти и победити Новак. У Абу Дабију изгубио сам од њега у егзибицији, али сећам се и да нисам видео лоптице које ми је слао. Међутим, у међувремену сам и ја научио да играм тенис. Сада га изазивам на фудбалски терен. Победићу га, али у ножном тенису (смех) ... Изузетна ми је част што сам упознао тако великог спортисту, сјајног човека, хуманитарца. Ви сте срећна нација када имате Ђоковића, он је један од најбољих спортиста на свету", рекао је тада Дијего Марадона.

Извор: блиц.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јоја

24.03.2017 11:51

Ноле је својим спортским успјесима давно превазисао дебелог Дијега.

ОДГОВОРИТЕ