Анализа: Најбољи тим Суперлиге Србије састављен од странаца - да ли би био шампион?!

Било би занимљиво. . . !

Фудбал 20.03.2017 | 23:45
Анализа: Најбољи тим Суперлиге Србије састављен од странаца - да ли би био шампион?!
Кандидате за тим смо вам већ побројали, а како понедељак у недељи уочи репрезентативних акција баш и не обилује спортским дешавањима одлука ФСС да број странаца на терену у наредној суперлигашкој сезони ограничи на максимално четири играча, главна ће бити тема наредних дана. 

Па смо тако почели да размишљамо и како би изгледао најбољи тим Суперлиге састављен од странаца? И да ли би хипотетички могао да се порва за титулу? А изгледа да би имао шансе, иако нема сумње да има ту и неколико врло дефицитарних позиција.

Иван Коновалов из Бачке, рецимо, нема конкуренцију међу стативама, док је врло танак избор и кад су дефанзивци у питању, па смо се одлучили са формацијом са три централна бека, иако Дамијен Ле Талек то није по природи, али се принудно наиграо штопера у Црвеној звезди.

Такође, формација 3-5-2 даје нам могућност да у тим уврстимо више офанзивних играча, а чини се да су суперлигаши баш такве тражили кад су бирали појачања. Као да не верују у нападачки потенцијал српских талената?

Било како, напред овај тим изгледа прилично добро, почевши од Евертона и Мичела Доналдана месту задњих везних, па до истуренијих Леонарда, Гелора Канге и Џона Руиза, мада смо се код овог последњег мало замислили, али објективно - Звезда и Партизан увек доводе оно најбоље што је на располагању од странаца. “Најбоље“ ако говоримо о суперлигашким условима и могућностима.

У нападу Леандре Тавамба и Ричмонд Боаћи. Чини нам се да ту нема дилеме.

А на клупи неколико занимљивих адута, почевши од Ибрахиме Н’Диајеа из Напретка, преко Јаворовог староседеоца Елиомара Силве или Чукиног Обенга Регана, те Тијага Галваа који сада носи дрес Борца...

Да се одмах разумемо: овде смо се трудили да будемо мало строжији кад је порекло у питању. Дакле, без оних играча који имају двојно држављанство, па и без оних који ће га врло лако добити. Под наводницима - “прави странци“.

НАЈБОЉИ ТИМ СУПЕРЛИГЕ САСТАВЉЕН ОД СТРАНАЦА
У формацији 3-5-2

Иван Коновалов (Бачка/Русија) - Дамијен Ле Талек (Црвена звезда/Француска), Тарас Бондаренко (Металац/Украјина), Абрахам Фримпонг (Црвена звезда/Гана) - Евертон Луиз(Партизан/Бразил), Мичел Доналд (Црвена звезда/Холандија), Гелор Канга (Црвена звезда/Габон), Леонардо (Партизан/Бразил), Џон Руиз (Црвена звезда/Костарика) -Леандре Тавамба (Партизан/Камерун), Ричмонд Боаћи (Црвена звезда/Гана).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар