У судару европских титана - побједа Партизана!

Црно-бели у претпоследњем колу Регионалне лиге победили Малдост из Загреба на Бањици - 14:11. Тријумф за Фајнал фор.

Остали спортови 17.03.2017 | 22:40
У судару европских титана - побједа Партизана!
Велика победа Партизана!

Црно-бели савладали су Младост из Загреба 14:11 (5:3, 5:4, 2:3, 2:1) и осмим тријумфом у сезони практично "оверили" пласман на Фајнал фор са четвртог места. Партизан је побегао Морнару на пет подова и наћи ће се у друштву вечерашњег ривала, дубровачког Југа и Јадрана из Херцег Новог на завршном турниру.

Партизан у наредном, 18. колу гостује Будви, победа у том мечу сигурно му доноси улазницу за Фајнал-фор, али у зависности од резултата Морнара у сутрашњем сусрету са Јадраном, можда ће црно-бели и раније обезбедити Ф4.

Седмоструки прваци Европе (Партизан и Младост заједно имају 14 титула првака Старог континента) одиграли су врло занимљив меч, који је је лако могао да уђе у драматичну завршницу.

Партизан је повео 10:5, али је Младост имала напад за изједначење пред крај треће четвртине на 11:10. Домаћин се одбранио, зауставио серију "жабаца" и полако привео дуел крају.

Младост је у првој утакмици одиграној у Загребу победила 10:4 и тада скоро нико није веровао да ће "парни ваљак" успети да стигне до завршног тунира Регионалне лиге.

Суочени са великим проблемима, хладном водом на Бањици, тренирањем изван Београда, па чак и ван граница Србије, стручни штаб и талентовани ватерполисти најуспешнијег српског ватерполо колектива у Србији успели су да изнесу све недаће и забележе, ипак, велики успех.

"Очекивали смо овако жестоку борбу са екипом која је испред нас на табели. Одлично смо отворили утакмицу. У другој четвртини стекли и великих пет голова предности, а потом смо успели да изнесемо меч до краја, уз концентрисану, агресивну игру и да победимо одличну екипу Младости. Честитам момцима и стручном штабу, на правој међусобној подршци, великој борби, истрајности и на важним бодовима", рекао је после утакмице Зоран Миленковић, тренер Партизана.

ПАРТИЗАН: Добожанов (7 одбрана), Јапунџић, Лукић, Репановић 1, Лазић, Манојловић 1, Драшовић 5, Вучинић 1, Јакшић 2, Радојевић 1, Стојановић 3, Танасковић, Белопавловић, Тохољ. Тренер: Миленковић.

ХАВК МЛАДОСТ: Марцелић (7 одбрана), Букић 3, Милаковић, Зовић 2, Биљака, Брлечић 1, Влаховић 2, Лазић 1, Павичић, Пашквалин, Валечић 1, Башић 1, Вићан, Мардешић. Тренер: Штритоф.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар