Јаноне мора да постане папагај – опонашаће Винија!

Мотоциклиста је помешао самурајски кодекс Сузукија и хировитост Доместичија, па ће се бацити на имитацију Јамахиног новајлије.

Остали спортови 18.03.2017 | 20:15
Јаноне мора да постане папагај – опонашаће Винија!
Када је Андреа Јаноне спаковао кофере и из Дукатија прешао у Сузуки сви су били прилично уверени да ће се мотоциклиста лако снаћи на толерантној јапанској машини. Ипак, није све ишло глатко… Кренуо је одлично на Сепангу, а онда је почео да брља! Помешао је изгледа Доместичијеву нарав и самурајски кодекс Сузукија. Зато је одлучио да се баци на имитацију. Опонашаће Вињалесов стил вожње.

“Сада се трудим да се брзо адаптирам на мотор… Да бих био брз, тражи стил који је идентичан Вињалесовом. Покушавам да га у свему имитирам. Али авај, али то није у мојој природи”, прича искрено Јаноне и наставља даље монолог о својим мукама.

“Вини никада не кочи у кривини када је он накривљен, а мотор усправан. Дечко чека да скрене и тада убрзава. Већина такмичара користи кочнице када улазе у кривину и тада почињу да убрзавају“, закључио је Јаноне као да очајнички тражи савет од било кога. Сумњамо да су га новинари разумели, јер за конкретан савет у овој ситуацији ипак му је потребан неко компетентнији. С речи на дела, Јанонеу треба неко с тркачким, а не теоријским искуством.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар