Вучић ће бити на самиту премијера

Безбедносне процене о могућем понављању ситуације из Сребренице, неће спречити Александра Вучића да учествује на самиту премијера земаља З. Балкана у Сарајеву.

Регион 14.03.2017 | 10:47
Вучић ће бити на самиту премијера
То је за РТС рекао шеф дипломатије и вицепремијер Ивица Дачић, који је додао да је сваки одлазак у ризична подручја велики изазов, али то неће спречити премијера Александра Вучића да учествује на том скупу.

"То је идеална прилика да се покаже да Србија нема шта да крије, нити да игра двоструку игру. Ми играмо поштено, отвореним картама. Наше карте су отворене зато што мислимо да водимо политику која искрено жели да решава проблеме и да гледа у будућност", рекао је Дачић.

Он је оценио и да је Србија "сачувала присебност" поводом захтева БиХ за ревизију пресуде пред Међународним судом правде.

Говорећи о резолуцији скупштине Косова о суспензији дијалога са Београдом док Рамуш Харадинај не буде ослобођен Дачић је оцено да је то блеф косовске стране.

Дачић је рекао да не верује да су председник Косова Хашим Тачи и остали представници косовских превише забриути за Харадинаја.

"Овде је реч о нечему другом, мислим да постоји бојазан како ће се Специјални суд односити према другим функционерима са Косова. То је један незабележен случај. То би било као да Србија не жели уопште да учествује у неком дијалогу зао што је неко ухапшен или осуђен", казао је Дачић.

На птање да ли ће ЕУ дозволити прекид дијалога, Дачић је оценио да се ЕУ мора активно укључити у решавање пробема.

"Ја сам зато рекао 'Добро јутро'. Морају да се упознају са проблемима, само да не буде и 'Довиђења'. То значи да морају да се активно укључе у све то, ЕУ је та која диктира. ЕУ је та која води дијалог и преговоре....Мислим да то није чак ни праћка. Па то је само један блеф и ако неко наседне на тај блеф значи да не заслужује да седи у Бриселу", казао је Дачић.

Извор: Б92

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Истина

14.03.2017 09:53

Глупи дебељко. такви као ти би и вољели да се несто деси..фуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мм

14.03.2017 10:03

Опрез и то велики.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обицна раја

14.03.2017 10:06

Сто пред изборе у Србији пумпају народ лазима о нападу а јос се нико није удавио од лагања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.03.2017 11:25

Пусти ти Србију,шта ви радите у Федерацији?Од 1996 пуните главу свом народу.На крају вам је и Бакир забиберио.