Жријеб за ЛЕ: Рома опет игра дерби, Манчестер Јунајтед у Русији, биће жестоко између Грка и Турака!

Биће доброг фудбала у осмини финала. . . Јунајтед у Русији, Немци и Белгијанци међусобно! Занимљив жреб осмине финала Лиге Европе!

Фудбал 24.02.2017 | 13:30
Жријеб за ЛЕ: Рома опет игра дерби, Манчестер Јунајтед у Русији, биће жестоко између Грка и Турака!
Жреб је рекао своје - одређени су ривали за осмину финала Лиге Европе! Куглице су у Ниону данас спојиле осам парова, извлачење се разликовало од претходних јер није било повлашћених клубова и ово је прва фаза у којој су противници могли да буду клубови из исте земље. Може се рећи да тек сада почиње оно најбоље у Лиги Европе после испадања неких слабијих клубова из слабијих лига у 1/16 финала. 

Без дилеме, дерби сусрет осмине финала је окршај Лиона и Роме. Дерби је и окршај бундеслигаше Шалке и Борусију Менхегладбах. Биће занимљив и окршај јединог шпанског представника и одличног руског Краснодара. Сјајне шансе за четвртфинале су се отвориле Андерлехту и Апоелу који ће међусобно одмерити снаге. 

Манчестер јунајтед са лакоћом је елиминисао француски Сент Етјен, а следећа препрека на путу ка трофеју Лиге Европе биће му Ростов, актуелни вицешампион Русије и учесник групне фазе Лиге шампиона минуле јесени.

Први меч осмине финала играће се 9. марта у Ростову на Дону, а реванш 16. марта на Олд Трафорду.

Прослављени шведски штопер Патрик Андерсон, који је у петак у Ниону извлачио парове, "спојио" је два немачка и белгијска тима.

Шалке ће угостити Борусију из Менхенгладбаха, чији дрес је Андерсон носио шест година током 90-их, а неких 250 километара западно играће тимови готово идентичних имена - Гент и Генк.

Занимљиво је да су Шалке и Борусија тренутно раме уз раме на табели Бундес лиге, где заузимају 10, односно 11. место. Њихов окршај за бодове 4. марта у Менхенгладбаху биће тако увертира за двомеч под покровитељством УЕФА. Јесенас у Гелзенкирхену било је чак 4:0 за домаћина!

Трећи представник Белгије, бриселски Андерлехт, гостоваће Апоелу на Кипру, један од атрактивнијих двомеча требало би да одиграју Лион и Рома, а Олимпијакос је после победе над Османлиспором из Анкаре поново извукао представника Турске.

У питању је бранилац титуле и тренутни лидер турског првенства, Бешикташ.

Међу 16 најбољих у Лиги Европе, ове сезоне су се нашли клубови из чак 12 земаља, а само су Манчестер јунајтед и Андерлехт били ту и пре годину дана.

Друго по значају европско клупско такмичење добиће 24. маја у Солни, предграђу Стокхолма, новог освајача, након три узастопна тријумфа Севиље.

Осмина финала Лиге Европе: 

Селта - Краснодар 
АПОЕЛ - Андерлехт
Шалке - Борусија Менхенгладбах 
Лион - Рома 
Ростов - Манчестер Јунајтед 
Олимпијакос - Бешикташ 
Гент - Генк 
Копенхаген - Ајакс

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар