Ранијерија ''избушили'' играчи, стиже му подршка са свих страна! Љут је и Мурињо...

Манћини најближи клупи Лестера, још четворица кандидата у игри. . .

Фудбал 24.02.2017 | 16:00
Ранијерија ''избушили'' играчи, стиже му подршка са свих страна! Љут је и Мурињо...
Енглеска још бруји о отказу Клаудију Ранијерију! Смена тренера који је Лестер прошле сезоне довео до сензационалне и прве титуле шампиона Енглеске у клупској историји је вест која је уздрмала Острво.

Иако Ранијеријев Лестер посрће у првој сзеони после освајања титуле и бори се за опстанак, нико није очекивао да ће га клуб отерати на овакав начин. Поготово после пораза у Севиљи којим је Лестер задржао шансе за четвртфинале Лиге шампиона. Као гром из ведра неба је одјекнула вест да је Лестер сменио Ранијерија.

Наравно, резултати су проблем због којих је Ранијери платио цех. Али острвски медији долазе до још кључних информација у овој причи. Један од разлога за отказ је што су се противРанијерија побунили лидери у свлачионици. Неки који су љути што прошлог лета нису добили прилику да пређу у већи клуб за богатије уговоре. Имена се не наводе, али је лако претпоставити о коме се ради. Пукло је после недавног пораза од Манчестер Јунајтеда. Један од главних играча је ушао у свлачионицу и рекао:

„То је то. Не знамо где бијемо. Потпуно смо сј...ни“.

Чак су играчи попут Шмајхела и Вардија јавно почели да на конференцијама за медије критикују рад тренера и стручног штаба. Врхунац свега је била одлука неколицине носилаца игре да закажу састанак са газдом клуба Вишајом Шриваданпрабом и њему се пожале наРанијерија. Убрзо је стигао отказ...

Острвска јавност је згранута начином на који се Лестер растао са Италијаном и уследио је рафал критика на рачун манира енглеског клуба. Ранијери добија подршку са свих страна. Од навијача, преко медија до стручњака. Чак се огласио и Жозе Мурињо који је у прошлости често одапињао отровне стрелице на рачун Ранијерија, али су прошле године изгладили односе.

„Шампион Енглеске и ФИФА тренер године - смењен. То је тај нови фудбал... Клаудио, настави да се смејеш пријатељу. Нико не може да избрише историју коју си исписао“, поручио је Мурињона друштвеним мрежама.  

И док се Острво гади на потез Лестера и такав однос према Ранијерију, клуб ужурбано ради на довођењу његове замене. Неколико имена је у оптицају, али први кандидат је - Италијан!

Ранијерија ће највероватније заменити земљак Роберто Манћини који је слободан, радио је у Енглеској, а у Лестеру је завршио играчку каријеру. Помињу се још Франк Де Бур, Ранијеријевпретходник Најџел Пирсон, затим Гери Ровет и Алан Пардју. Али само у случају да Манћиниодбије... 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар