Све је подсјетило на страшни јануар: Судбина је у Звездиним рукама...

Црвено-бели направили велики корак ка пласману у четвртфинале Евролиге, али и добру увертиру свега што их очекује у марту, када ће се водити завршне битке за коначан пласман.

Кошарка 24.02.2017 | 15:45
Све је подсјетило на страшни јануар: Судбина је у Звездиним рукама...
Галатасрај је бачен на колена у сјајној атмосфери београског храма кошарке, а игра Црвене звезде подсетила је на ону из јануара месеца, када су у страшном победничком низу "страдала" три првака Европе, а остварено укупно 10 победа. Црвено-бели су од почетка до краја утакмице деловали као тим који добро зна шта жели и веома важним слављем чини се направли и дефинитивну границу са екипама које до краја сезоне немају шта да траже у борби за пласман у четвртфинале елитног такмичења.

Екипа Дејана Радоњића сада поново држи све у својим рукама и неће много марити за исходе вечерашњих мечева у 23. колу Евролиге, а већ наредног четвртка против Бамберга биће у прилици да пред својим навијачима одлазак у ТОП 8 фазу учини још реалнијим.

Да је то оствариво показао је и меч са истим ривалом из новембра прошле године када је српски шампион сломио отпор састава Андрее Тринкијерија у самој завршници утакмице.

"Пре две године смо изгубили од Галатасараја, тако да смо се спремали максимално озбиљно, као и за сваку утакмицу. Успели смо да успоставимо нашу игру и победимо мождаи лакше него што се очекивало. Победа нам значи пуно, свако је дао свој допринос. После купа у Нишу и тог малог пражњења успели смо да се опоравимо и одиграмо на правом нивоу", рекао је Звездин јунак из Чаира Марко Гудурић.

Ипак, треба напоменути да се од прве утакмице са Бамбергом до данас променило много када је у питању однос снага у Евролиги. Два тима су уочи утакмице у Бросе арени имала скор од две победе и четири пораза, а данас је само Звезда неко ко се озбиљно пита у борби за висок пласман.

"Искрено не размишљамо о пласману у ТОП 8, настављамо даље, боримо се за сваку нову победу", јасан је Гудурић.

Црвено-белима је синоћно славље дошло у идеалном тренутку, као круна свега оног учињеног на Купу Радивоја Кораћа, али и као потврда високих домета у завршници најквалитетнијег клупског такмичења на Старом континенту. Звезда је положила још један важан испит зрелости, Бранко Лазић је одиграо меч каријере у Евролиги и јасно показао да у том фантастичном дефанзивцу лежи и озбиљан нападачки потенцијал. Марко Симоновић је још једном био сигуран онда када је било најпотребније, али не у шуту за три поена, већ убитачним улазима директно у лице противника. Главни крадљивац Евролиге Чарлс Џенкинспоново је био ту да противничку организацију игре учини потпуно неупотребивом, аСтефан Јовић да асистенцијама проналази пукотине у одбрани ривала и лоптама храни незаустављивог Огњена Кузмића.

Све је подсетило на јануар, а можда је уствари само најава фантастичног марта српског шампиона у којем ће се водити кључне борбе за пласман у четвртфинале Евролиге.

ЗВЕЗДИН РАСПОРЕД ДО КРАЈА ЛИГАШКОГ ДЕЛА ЕВРОЛИГЕ:

2. март: Бамберг (Д)
10. март: Реал Мадрид (Г)
16. март: Армани (Г)
22. март: Олимпијакос (Д)
24. март: Барселона (Г)
31. март: Униск (Д)
7. април: Дарушафака (Г)

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар