Прве критике за Николу: Ако желиш да будеш наш најбољи играч, мора то боље!

"Верујем у Јокића 1. 000 одсто, али". . .

Кошарка 24.02.2017 | 15:15
Прве критике за Николу: Ако желиш да будеш наш најбољи играч, мора то боље!
Кошаркаши Денвера изгубили су ноћас од Сакрамента (110:116) у закомпликовали себи живот када је у питању борба за плеј-оф! Кинги су њихови директни ривали за осму позицију, а сада су их достигли по броју победа. Тренутно оба тима имају по 25.

Тренер Нагетса Мајк Мелоун, логично, није био задовољан издањем својих момака, а посебан "пик" имао је на нашег Николу Јокића који је пружио једну од слабијих партија сезоне и убацио само четири поена уз десет скокова.

"Играли су са много више енергије од нас, били су физички много јачи и агресивнији када је било потребно. Доминирали су. Разочаран сам и по питању нашег залагања и игре вечерас. Надам се да ово није наговештај нечега што долази".

Пресудну битку Кингси су добили у рекету. По одласку Демаркуса Казинса већу минутажу добио је резервни центар Вили Коули-Стајн који је надиграо Јокића и Пламлија. Само у првом полувремену убацио је 19 поена, а меч је завршио са укупно 29. Амерички медији констатују да је Коули-Стајн био пребрз за српског аса на коме очигледно има трагова умора...

"Ако жели да буде наш најбољи играч Никола мора да игра боља. Вечерас су играли на њега, постизали поене преко њега. Мора да реагује на такве ствари. Верујем у Јокића 1.000 одсто, али ово дефинитивно није била једна од његових бољих партија", казао је Мелоунновинарима после пораза.  

И док искусни стручњак критикује своје играче и пре свега Николу Јокића, због младог Сомборца критикују њега. На друштвеним мрежама углавном се може прочитати како је за лоше издање центра Денвера крив управо тренер који га лоше уклапа са новим играчем Пламлијем, те како му је на лош начин расподелио минутажу. Уз то, навијачи сматрају да Никола треба да игра много више од 25 минута... 

"Изненадио ме је Коули-Стајн. Брз је, атлета. Пресудно је утицао на вечерашњи меч", кратак је био Јокић. 

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар