Емир Прелџић: Звезда лети по терену!

"Лепо је играти ту где је кошарка први спорт. Увек је лепо доћи", поручио је кошаркаш Галатасараја.

Кошарка 24.02.2017 | 14:45
Емир Прелџић: Звезда лети по терену!
Емир Прелџић је у поразу од Црвене звезде одиграо 17 минута и за то време дао четири поена, имао пет скокова и три асистенције. Полако се враћа у форму после повреде. После утакмице питали смо момка рођеног у Зеници за утиске о мечу, а Прелџић је пре свега истакао да је меч пресудила већа жеља Црвене звезде.

И заиста, то може да се види у свим статистичким параметрима. Његова четири убачена поена и не делују лоше када се зна да је само Владимир Мицов био двоцифрен.

"Честитао бих Звезди. А већа жеља. Они се боре за Топ 8, ми немамо шта да играмо више у Евролиги осим за престиж. Ми смо више фокусирани на турску лигу, али наравно да морамо да играмо и даље Евролигу и да мало подигнемо главе, да играмо са више борбе, са више жара. Како би победили још коју утакмицу", рекао је Прелџић за наш сајт.

Како се Прелџићу чини Црвена звезда из ове сезоне. Тим који је два пута савладао Лавове, и на страни и сада на домаћем паркету.

"Одлична екипа, одличан тренер. Млади момци, талентовани. Још плус навијаче када имате какве они имају - лете по терену, наравно".

Да ли је ово једна од најтежих атмосфера за играње?

"Сигурно да је једна од најтежих. Уз нас када играмо код куће добре. Од осталих није нико ни близу".

Како се Прелџић осећа када игра у Србији?

"Као да сам код куће. Дође и породица да ме посети. Имам доста пријатеља са којима сам играо ту и који су ме тренирали. Видим се са свима. Лепо је играти ту где је кошарка први спорт. Увек је лепо доћи".

Прелџић ни против Звезде није имао превелику ролу и улогу. Како се осећа на паркету?

"Имао сам повреду седам седмица. Недавно сам се вратио. Још улазим у форму. Надам се да ћу за турско првенство бити у доброј форми. Да добијем већу минутажу и да пробам да одиграм добро".

Како се генерално снашао у Галатасарају?

"Прва је година још. Фино, све момке знам, све те људе из клуба знам, фино су ме примили. Али, тешко се навићи на систем игре који они играју већ дуже година. Ја нисам, јер ми је прва година. Имам уговор, па се надам да ће следећа бити још боља".

Емир је имао велику срећу у каријери да сарађује са Жељком Обрадовићем док је играо у Фенербахчеу. Најбољим тренером у Европи.

"Сигурно. Научио сам пуно. Две године сам био са њим, сигурно да ми је помогло доста. Као што си и рекао, радио сам са најбољим тренером у Европи. То он показује из године у годину. Где год да дође, у који год тим да дође, тај тим је на Фајнал фору сваке године. Стварно је била част радити са њим", рекао је Прелџић и придружио се саиграчима који су већ кренули ка излазним вратима Пионира.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар