Мурињова подршка Ранијерију - од срца!

Менаџер Манчестер јунајтеда огласио се на Инстаграму поводом смене на клупи Лестера. "То је нови фудбал, Клаудио".

Фудбал 24.02.2017 | 14:00
Мурињова подршка Ранијерију - од срца!
Отказ који је у четвртак увече уручен сада већ бившем стратегу Лестера Клаудију Ранијерију, имао је посебан одјек међу његовим колегама тренерима.

Довољно је рећи да се "Специјални", Жозе Мурињо, тим поводом огласио на друштвеној мрежи Инстаграм, на којој је објавио заједничку фотографију, уз следећи текст:

"Шампион Енглеске и ФИФА тренер године - отпуштен. То је нови фудбал, Клаудио. Настави да се смејеш, пријатељу. Нико не може да обрише историју коју си написао", поручио је Португалац.

Он је усред прошле сезоне остао без посла у свом Челсију, седам месеци након освајања Премијер лиге и пет месеци по потписивању новог четворогодишњег уговора, да би га летос ангажовао Манчестер јунајтед.

Из Италије се истим поводом огласио Лућано Спалети, који ове сезоне бележи сјајне резултате са Ромом, али је својевремено, као тренер руског Зенита, такође осетио горчину отказа.

"Тренерски посао је сјајан, зар не? Увек нас отпуштају. Да ли сте некада чули да је отпуштен председник клуба, или играч?"

Некадашњи центарфор Арсенала и репрезентације Енглеске, Јан Рајт, коментаром на Тwиттеру је део одговорности за смену искусног Италијана пребацио на играче.

"Питам се како бих се сада осећао, да сам фудбалер Лестера? Свакако бих се питао да ли сам могао да урадим више".

Занимљиво је да је до растанка Лестера и Ранијерија дошло непуна 24 сата после минималног пораза на гостовању Севиљи (2:1), који "лисицама" даје шансу да се пласирају у четвртфинале Лиге шампиона.

Лестеров проблем је домаће првенство, у коме после 25 од 38 кола заузима 17. место, са само бодом више од Хала, који је први у зони испадања. Екипа се налази у серији од пет пораза и шест мечева без постигнутог гола.

Досадашњи Ранијеријеви помоћници припремиће утакмицу против Ливерпула, заказану за понедељак од 21 час, а нови менаџер требало би да дебитује 4. марта против Хала.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар