Дион Томпсон: Зашто ми је посебно драго...?!

Звездин Американац навео је неколико разлога због којих му је тријумф над екипом Ергина Атамана (посебно) драг.

Кошарка 24.02.2017 | 14:15
Дион Томпсон: Зашто ми је посебно драго...?!
У вечери убедљиве победе над Галатасарајем, Дион Томпсон одиграо је најбољи евролигашки меч у црвено-белом.

Некадашњи играч турског тима постигао је десет поена за 17 минута на терену и уз шест ухваћених лопти дао важан допринос 13. тимском успеху у Евролиги.

У дуелу против својих бивших саиграча, интернационалац из Калифорније провео је највише евролигашког времена у игри од када је у Звезди. То поверење Дејана Радоњића је и оправдао.

"Важна победа из много разлога", рекао је после меча у свлачионици, а потом је појединачно изнео три разлога због којих му је тријумф над Галатом посебно важан.

"Под један, направили смо важан корак ка Топ 8 фази. Знали смо да је ово велика прилика за нас. Под два, ово је победа и за Марка. То што се догодило пре неколико година је заиста јако тужно и знали смо колико је ова утакмица важна нашим навијачима. И под три, овај меч је био значајан и за мене, лично", објаснио је Томпсон.

Тај лични разлог, наравно, у вези је са његовим недавним растанком са Галатом, чији је дрес носио од јула до краја 2016.

"Дошао сам од њих, где нисам много играо и где ме тренер није баш користио. Много емоција је било данас, али мислим да су сви одрадили добар посао, да су остали мирни и да смо остали фокусирани на меч".

На питање о свом добром наступу, Томпсон је похвале усмерио ка тренеру Звезде.

"Морам да припишем заслуге тренеру Дејану. Радимо добро на тренингу, напорно, а он зна како да користи играче, како да их уведе у игру, да их постави на праву позицију да буду успешни, тако да заиста похвале иду ка њему", додао је Томпсон.

Посматрано у склопу борбе за пласман у Топ 8, Звезда је после 23 кола у веома доброј позицији (13-10) и контролише своју ситуацију. Томпсон је, попут саиграча, рекао да је тријумф над Галатом био само један корак и да ће на путу ка проласку бити још важних тестова.

"Мораћемо да наставимо да корачамо. Не смемо да гледамо предалеко унапред, имамо Бамберг следеће недеље и то ће бити још једна прилика за нас".

Од доласка у Звезду, Томпсон постепено стиче све веће поверење и показује квалитет због којег је и стигао међу црвено-беле. И сам признаје да ужива у Србији.

"Гледао сам и вечерас око себе, феноменално је, посебан је осећај бити у Београду и играти за овај клуб", додао је Американац.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар