Лестер отпустио Клаудија Ранијерија!

Челници Лестер Ситија отпустили су менаџера Клаудија Ранијерија, преносе медији на Острву.  Смењен Ранијери! Управа клуба незадовољна резултатима одлучила се на драстичан потез.

Фудбал 23.02.2017 | 21:30
Лестер отпустио Клаудија Ранијерија!
Актуелни првак Енглеске Лестер Сити сменио је тренера Клаудија Ранијерија само осам месеци пошто је Италијан одвео Лисице до историјске титуле у Премијер лиги. О овој информацији брује друштвене мреже, потврда је стигла и од медија као што су Би-Би-Си и Дејли Мејл.

Ову одлуку управа клуба са Кинг Пауер стадиона донела је 24 сата након пораза од Севиље (2:1) у првом мечу осмине финала Лиге шампиона.

Овај 65-годишњи стручњак нашао се на мети критика када је у јулу 2015. преузео екипу Лестера. Ранијери је прошле сезоне успео да са екипом вредном, за енглеске услове скромних 55.000.000 фунти, освојио прву шампионску титулу у историји клуба.

Због тог достигнућа чак је добио и награду Светске фудбалске федерације (ФИФА) за тренера године.

Ипак, ове сезоне Лестер пружа далеко слабије партија и бори се тренутно за опстанак у Премијер лиги. Када је у питању Лига шампиона, Лисице су ту биле боље и као победници групе изборили су осмину финала.

Оно што је још горе када је у питању Премијер лига, Лестер још није дао гол у 2017. години у овом такмичењу, а освојио је један од могућих 18 бодова.

Челници шампиона Енглеске одлучили су се на овакав потез само девет месеци после сензационалног тријумфа 'Лисица' у Премијер лиги, па остаје да се види каква ће бити реакција навијача Ситија.

Лестер игра неупоредиво лошије у актуелној сезони, пошто на 13 мечева до краја трке има само бод више до екипа које се налазе у зони испадања, али зато има активан резултат у осмини финала Лиге шампиона.

Тим са 'Кинг Пауер' стадиона поражен је у Андалузији од Севиље 2:1, па га међу осам најбољих тимова Европе, у свом првом учешћу у елитном такмичењу, води и минималан тријумф у реваншу.

Одлука је још више зачуђујућа када се зна да су водећи људи клуба пре мање од месец дана дали апсолутну подршку италијанском стручњаку.

Челници Лестер ситија направили су потез века, али никако не позитиван. Они су у четвртак одлучили да смене Кладуија Ранијерија, тренера који је клубу прошле сезоне донео једину титулу у историји и тако направио светску мега сензацију.

И не само то...

Италијан је "лисице" успешено водио и кроз прву фазу Лиге шампиона, где је изборио, опет, највећи успех пласманом у осмину финала елитног такмичења.


Лестер сити је јуче изгубио од Севиље, али далеко од тога да је остао без шанси за четвртфинале. Напротив, резултат 1:2 и те како даје могућност "лисицама" да могу међу осам најбољих у Европи.

Али, за управу Лестера то, очигледно, није било довољно!

Подршка од пре две недеље очигледно је била лажна.

"Фудбалски клуб Лестер жели да апсолутно јасно пружи непоколебљиву подршку тренеру Клаудију Ранијерију. Сви у клубу мисле да тренутна форма екипе мора да се поправи, а успех без преседана који смо постигли у претходним сезонама заснован је на стабилности, заједништву и одлучности да се превазиђу чак и највећи изазови", писало је у клупском саопштењу почетком фебруара.

Ранијери је Лестер преузео у јулу 2015. Пошто је клуб у последњем тренутку успео да избегне испадање у сезони 2014/2015, циљ постављен испред италијанског стручњака био је опстанак у Лиги. Али, Ранијери не само да је успео да сачува премијерлигашки статус, већ је у клупске витрине унео први пехар шампиона Енглеске.

Истина је да се "лисице" ове сезне боре за опстанак у Премијер лиги, а уље на ватру долила је елиминација од трећелигаша Милвола у ФА купу. Са друге стране, у Лиги шампиона Лестер је био први у групи и сада се бори за четвртфинале.

Ранијери је проглашен тренером године од стране ФИФА. Заслужено!

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар