Драме у Лиги Европе: Испали Зенит и Билбао!

Андерлехт у надокнади времена погодио за пролаз даље, Билбао завршио европску причу на Кипру! Шок у Санкт Петербургу! Телан уништио сезону Зениту! Швеђанин голом у надокнади одвео Андерлехт у осмину финала Лиге Европе. Испали и Легија и Атлетик Билбао.

Фудбал 23.02.2017 | 21:20
Драме у Лиги Европе: Испали Зенит и Билбао!
У среду није било никаквих преокрета и изненађења, али овог четвртка их има!

Фудбалери Зенита били су близу највеће преокрет вечери пошто су се након очајног издања у Бриселу (0:2), пред својим навијачима представили у далеко бољем светлу и забележили су победу...

...која их - ипак не води у осмину финала!

Они су у Санкт Петербургу водили 3:0, головима Дзјубе и двоструког стрелца Жулијана, али је шведски нападач Исак Телин погодио у 90. минуту за 3:1 и пролаз Андерлехта!

Зенит је повео на време, преко Жулијана у 24. минуту, а након прелепе акције у 72. минуту, на асистенцију Бразилца - уписао се Дзјуба. Шест минута касније, умало херој Жулијано погодио је за 3:0.

Међутим, у последњем минуту регуларног дела Телин погађа главом са пет метара!

За Андерлехт су играли Спајић и Обрадовић, док је Бане Ивановић био на клупи Зенита.

Преокрет и велико изненађење направио је кипарски АПОЕЛ!

Шампион ове остврске земље забележио је победу без примљеног гола против Билбаоа, који их је недељу дана раније поразио резултатом 3:2, а они иду даље пошто су славили 2:0!

Шпански представник тако је неочекивано рано завршио учешће у Лиги Европе, такмичењу у коме је не тако давно играо и финале, а заслуге за пролаз даље иду Сотерију и Јаниотасу који су у 46. и 54. минуту постигли голове за пролаз даље.

Ајакс је славио против Легије (1:0) голом Виргевера у 49. минуту, а тим из Пољске није успео да постигне гол до краја меча и да тако оде у наредну рунду. "Копљаници" су се "провукли".

За разлику од ових мечева, неизвесности није било на "Олимпику". Рома је недељу дана раније са четири гола "разбила" Виљареал, па је реванш био пука формалност. Лучано Спалети је искористио да одмори неке од главних играча, а мининалан пораз голом Бореа из 16. минута неће много потрести "вучицу" која важи за једног од фаворита у наставку такмичења.

Проблем би могло да представља искључење Антонија Ридигера који је добио два жута картона.

У термину од 17 часова, фудбалери Олимпијакоса су лако савладали Османлиспор (0:3) и прошли даље.

Фудбалери Зенита били су на корак од "немогуће мисије", да надокнаде два гола заостатка из првог меча и елиминишу Андерлехт, али им се у надокнади времена догодио Исак Телин, који је голом шокирао Санкт Петербург и одвео белгијски тим у осмину финала Лиге Европе.

Сјајан меч на Петровски стадиону и на крају пирова победа Зенита од 3:1 (1:0). 

Није у руском тиму наступио вечерас капитен репрезентације Србије Бранислав Ивановић, који је читав меч преседео на клупи, а уместо њега прилику на позицији десног бека добио је искусни Ањуков. Од првог минута Зенит је успоставио теренску надмоћност, а госте је отворио Бразилац Ђулијано после смушене интервенције одбране Андерлехта у 24. минуту.

Није се белгијски тим сналазио вечерас у прохладном Петербургу, а када је Артјом Дзјубапосле фантастичне акције повисио на 2:0 у 72. учинило се да ће Зенит лако завршити посао. Само шест минута касније опет је Ђулијано погодио за 3:0 и ерупцију одушевљења, али ни то није било довољно домаћину да прође даље.

Очајнички напади Андерлехта у финишу довели су госте до шансе, а после очајног центаршута лопта је после главомета стигла до Швеђанина Исака Телана који је матирао збуњеног Лодигина и донео свом тиму погодак злата вредан. Пошто је у првом мечу било 2:0 за Андерлехт, Белгијанци су прошли даље захваљујући голу на страни, па Мирчеу Луческуа очекује тешко вече, а можда чак добије и отказ?!

Српски интернационалци Урош Спајић и Иван Обрадовић одиграли су свих 90 минута за госте, а иако се нису прославили, јер су примили три гола, радовали су се на крају проласку свог тима у наредну рунду. 

Велики резултат направио је вечерас и АПОЕЛ који је савладао Атлетик Билбао са 2:0 и избацио га из такмичења.

Баски су стигли на Кипар са предношћу од једног гола из првог меча (3:2), а чим је почело друго полувреме Сотерију је кунг-фу голом донео предност домаћину. Ђаниотас је после сумњивог једанаестерца у 54. минуту повисио на 2:0 за АПОЕЛ, који је задржао предност до самог краја, иако је у последњих пола сата играо са играчем мање после искључења стрелца првог гола Сотеријуа.

Ајакс је на Амстердам Арени поразио Легију из Варшаве са 1:0, а погодак вредан пласмана у осмину финала постигао је Фергевер почетком другог полувремена.Мирослав Радовић због жутих картона није био у тиму пољског шампиона вечерас.

Бешикташ је рутински победио Хапоел Бер Шеву у Истанбулу са 2:1, головима Абубакара иТосуна (репрезентативац Душко Тошић је стандардно одиграо цео меч), док је Виљареал забележио пирову победу у Риму против Роме од 1:0.

РЕЗУЛТАТИ ЛИГА ЕВРОПЕ ШЕСНАЕСТИНА ФИНАЛА

Османлиспор – Олимпијакос* 0:3 (0:0), први меч 0:0
/Ансарифард 47, 86, Елијонуси 70/

Ајакс* – Легија 1:0 (0:0), први меч 0:0
/Виргевер 49/

АПОЕЛ* – Билбао 2:0 (0:0), први меч 2:3
/Сотериу 46, Јаниотас 54п/

Рома* – Виљареал 0:1 (0:1), први меч 4:0
/Боре 16/

Бешикташ* – Хапоел Бер Шева 2:1 (1:0), први меч 3:1
/Абубакар 17, Тосун 87 - Нвакаеме 63/

Зенит – Андерлехт* 3:1 (1:0), први меч 0:2
/Жулијано 24, Дзјуба 72, Жулијано 78 - Телин 90/

21.05 Копенхаген – Лудогорец (први меч 2:1)
21.05 Фиорентина – Борусија М. (први меч 1:0)
21.05 Генк – Астра (први меч 2:2)
21.05 Лион – АЗ Алкмар (први меч 4:1)
21.05 Шахтјор – Селта (први меч 1:0)
21.05 Спарта – Ростов (први меч 0:4)
21.05 Тотенхем – Гент (први меч 0:1)

у среду:

Фенербахче – Краснодар* 1:1 (1:1), први меч 0:1
/Соуза 41 - Смолов 7/

Шалке* – ПАОК 1:1 (1:1), први меч 0:3
/Шопф 23 – Настасић 25 аг/

Сент Етјен – Манчестер јунајтед*0:1 (0:1), први меч 0:3
/Мкхитарјан 17/

*тимови који иду даље

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар