Анализа - видео: Ево зашто је Никола Јокић толико доминантан у НБА лиги...

Ол-стар пауза је готова, НБА тимови се враћају такмичарским наступима, а Никола Јокић ће са Денвер Нагетсима покушати да у наредних 26 утакмица избори плеј-оф. У претходних 56 постао је толико доминантан, да ривали малтене немају решења за њега.

Кошарка 23.02.2017 | 22:20
Анализа - видео: Ево зашто је Никола Јокић толико доминантан у НБА лиги...
Пред вама је седмоминутна видео-анализа Јокићевих сјајних наступа.

У првом сегменту се појашњава да то што он, међу НБА центрима, има највише асистенција у односу на одигране минуте, потиче од тога што има преглед игре чак и док чека да прими лопту.

У другом сегменту су видео-докази о томе да је сјајан у лоб-додавањима чим спази да га један од ривала не гледа, већ је окренут на другу страну.

Следе потом примери додавања испред играча, док су у кретњи, а затим и анализа његових додавања када противнике привуче ка себи имитирајући покрете као да ће да шутне. Потом иду сегменти анализе његових необичних решења за путању лопте код додавања, онда асистенције без гледања, које не изводе ни многи плејмејкери, а затим и не баш класични начини поентирања када се ради о центрима.

Од његових квалитета истакнути су и константно коришћење сваке предности које има у односу на чувара, затим борбеност и одлазак на офанзивни скок када види да му шут није био идеалан, те "хорог" десном руком, "ролинг" у рекету, али и његово одлично уочавање нечуваног простора на паркету, као и понашање после стајања у блоку.

Никола Јокић је до Ол-стар викенда остваривао 16,3 поена, девет скокова и 4,3 асистенције по мечу. И, притом је прва два месеца чак био у првој петорци, час није, а у последњих месец дана бар по два саиграча су му била одсутна због повреда. Сада су Нагетси комплетни и, нема сумње, управо предвођени Јокићем - крећу у завршних 26 епизода серије "Повратак у плеј-оф после три неуспешне сезоне".



Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар