Прије 107 година заживео је олимпијски покрет у Србији...

Потпредседник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Жарко Паспаљ поставио је венац на спомен плочу на згради београдског хотела Москва, где је пре 107 година основана та организација.

Остали спортови 23.02.2017 | 21:50
Прије 107 година заживео је олимпијски покрет у Србији...
У Хотелу Москва је пре 107 година основан Српски олимпијски клуб, касније назван Олимпијски комитет.

Уз интонирање химне Србије, заставу ОКС су подигли млади спортисти који су представљали Србију на недавно завршеном Зимском европском олимпијском фестивалу младих: Марта Динић, Матеја Минић и Јован Ђорђевић.

"Увек је задовољство сетити се на овај дан свих који су део историје Олимпијског покрета наше земље. Сигурно је да нас више од века дуга олимпијска традиција чини поносним и представља мотив више да својим резултатима померамо границе", рекао је Паспаљ, наводи се у саопштењу.

Он је навео да је осам освојених медаља на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру прошлог лета сјајан резултат који је плод дугогодишњег системског приступа и улагања.

"Задовољан сам учињеним у протеклих осам година, колико сам део ове приче. Резултати из претходног периода свакако нам дају право на задовољство, а уверен сам да би и наши претходници били задовољни", рекао је бивши кошаркашки репрезентативац.

Паспаљ је додао да су припреме за Игре у Токију 2022. године почеле последњим даном Игара у Рију и пожелео здравље и срећу свим српским спортистима на великим међународним такмичењима у новом олимпијском циклусу.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар