Џикић: Играјте и за оне који не могу!

Партизан у петак од 18 часова дочекује Задар, у последњем мечу 23. кола АБА лиге. Гости не знају да је Хечер у болници!?

Кошарка 23.02.2017 | 22:10
Џикић: Играјте и за оне који не могу!
Цедевита, Будућност и Партизан су четири кола пре краја били бодовно изједначени на табели, а тим редоследом били су распоређени на табели на основу учинка у међусобним сусретима.

Загрепчани су потом савладали Цибону у градском дербију, а Будућност изгубила од Олимпије у Љубљани, што значи да би се црно-бели победом над Задром померили на треће место и направили корак у правцу полуфиналне плеј-оф серије са Цедевитом.

Подсетимо да Будућност у последњем колу гостује Црвеној звезди, где би лако могла да доживи још један пораз.

Наравно, Партизан тренутно има већу бригу од коначног пласмана у АБА лиги, а то је здравље играча који су се отровали током финалног турнира Купа Радивоја Кораћа.

Стање Вилијама Хечера је најтеже, док се Вања Маринковић и Милош Копривица полако опорављају, као и тренер Александар Џикић. Остаје да се види како ће се осећати Бранислав Ратковица, који је добио температуру на дан реванш сусрета са ПАОК-ом.

С обзиром на то да је Џикић први пут од поласка у Ниш дао изјаву за званични сајт клуба, не би било изненађење да се он у петак увече појави у дворани "Александар Николић" на утакмици против Задра (18.00).

"Познати су учесници плеј-офа, али борба око позиција трајаће до последњег кола. Наша ситуација је свима позната и неће се променити за меч против Задра... Ко год да у петак буде у тиму, мораће да ради посао и за оне који не могу да играју", поручио је Џикић.

Партизан ће ући у меч са скором 16-6, док је Задар са 7-15 међу последњепласираним екипама и прети му испадање из регионалног такмичења.

Судећи по изјавама на званичном сајту АБА лиге, у којима се као главна опасност апострофира Хечер, Задрани нису најбоље информисани о ситуацији у противничком табору, што је просто невероватно, с обзиром на количину информација о томе у српским медијима.

Треба поменути да је на њиховој клупи однедавно Арамис Наглић, некадашњи центар европског првака, сплитске Југопластике, који је наследио Невена Плантака. Наглић је трећи шеф стручног штаба Задра ове сезоне.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар