Видео: Симоновић је за све крив!

Од његове спектакуларне утакмице у Истанбулу је све кренуло црвено-белима у овој сезони. . .

Кошарка 23.02.2017 | 17:45
Видео: Симоновић је за све крив!
Црвена звезда је сезону у Евролиги започела неспретним поразом од Дарушафаке у дворани Александар Николић, уследило је гостовање у Истанбулу и минус од 14 поена разлике после само шест минута игре. Вероватно већ тада већина навијача Црвене звезде помислила је да њихов тим у овој сезони нема шта да тражи у елитном такмичењу, али је онда лопту у своје руке узео Марко Симоновић и утакмицом живота донео српском шампиону премијерно славље у овој сезони, а навијачима веру у достојан отпор европским гигантима у овој сезони.

Та рекордна 23 евролигашка поена, четири тројке и рекордни индекс (24) српског репрезентативца представљали су само почетак Звездиног фантастичног похода у овој сезони, који још увек траје и то баш на крилима најбољег играча црвено-белих. Симоновићтоком комплетне сезоне игра на врхунском нивоу, најбољи је стрелац Зведе са 13,3 поена у просеку и седми у Евролиги по броју убачених шутева ван лиње 6,75. Да је апсолутни лидер овог тима показао је и у тек завршеној борби за трофеј Купа Радивоја Кораћа, где је био најбољи стрелац турнира и један од најзаслужнијих што се пехар овог такмичења врати о у витрине клуба са Малог Калемегдана.

Код тренера Дејана Радоњића са апсолутно опраданим разлогом ужива велико поверење током комплетне сезоне и има највећу минутажу од свих играча. То му не представља никакво оптерећење, јер је показао да је међу најспремнијим играчима у тиму, а та физичка кондиција и велико самопоуздање му омогућавају да одржи континуитет сјајних игара. Од његовог расположења у многоме ће зависити и исход вечерашњег меча са Галатасарајем, јер када њему иде и остатак тима игра са већом сигурношћу.

Симоновић је за све крив, од њега је све почело у овој сјајној сезони Црвене звезде и још увек траје...



Извор: моззартспорт

ФОТО: МН пресс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

БЛ

23.02.2017 18:10

Искрено један од најбољих косаркаса Србије, цовјек који је увијек спреман и даје 100 одсто себе и за клуб и за репрезентацију. Респект! Да нам јос дуго будес такав.

ОДГОВОРИТЕ