Сви пјевају, само ја сам тужан...

Лео Бонучи није ни славио Јувентусове голове!

Фудбал 23.02.2017 | 14:00
Сви пјевају, само ја сам тужан...
Масимилијано Алегри је говорио помирљиво. Одлуку да склони Леонарда Бонучија из тима образложио је рекавши да је неко морао да плати цену због таласа неприкладних гестова после одлука тренера да поједине играче изведе из тима. Признао је Алегри да је и он сам претерао при размени ватре у конфронтацији с Бонучијем. Навијачи су се умирили. Уверени да су несугласице већ под тепихом. Али судећи према фотографијама из Порта ватра још тиња.

Бонучи на стадиону "Драгао" није изгледао нимало дружељибиво док је утакмицу посматрао из ложе са члановима управе торинске Старе даме. Чак се није ни радовао после дуго голова Марка Пјаце и Данија Алвеса. Можда му је засметало и што су га руководиоци клуба поставили да седне за барску столицу, док су се они увалили у удобне фотеље. Мада је могуће да није ни било места, јер је Алегри накнадно избацио врсног штопера из тима, а сигурно је да се на "Драгау" тражила карта вишка.

Било како, Бонучи је на издржао свега неколико минута, остатак меча је престајао на ногама. Није се радовао. Иако је Павел Недвед покушао да га одобровољи. Вероватно му је било још теже када је по завршетку меча морао да сиђе на терен да одради и лакши тренинг, што додуше није неуобичајено за играче који нису играли, па и оне који јесу, али који на тај начин избегавају сутрашњи долазак на рекуперацију. Али овај пут су тренирали само оно који нису играли (Лемина,  Стураро, Асамоа, Бенатија и Ругани).

Проблем је само што Бонучи није навикао да буде међу онима који не играју. Алегри му је ударио на понос, а управа клуба стала је у одбрану шефа струке.

"Размотрили смо ситуацију, разговарали са Алегријем и са играчем и проценили да ћемо стати уз тренеа, јер он није само главни у свлачионици, већ он и одговара за резултате. Случај је сада затворен. А Бонучи је велики професионалац. Указао нам је на неке ствари и добро је што је то урадио", коментарише генерални директор Бепе Марота.

А зашто су кола морала да се сломе на Бонучију, а не на Паулу Дибали и Штефану Лихтштајнеру, иако су и они јавно негодовали због измена? Ни ту се Маротин став не разликује од Алегријевог: неко је морао да страда за пример.

"Нисам ја тај који је пресудио. Тренер је предложио казнене мере, а ми смо после детаљних анализа прихватили његову одлуку. Не желимо да сада све износимо у јавност, већ да проблем решимо у кући. Наравно да би било боље да се ништа није десило, али фудбал је динамичан свет, све је под лупом камера. Овакве ствари су део игре. Верујем ипак да у фудбалу концепту у којем его стављаш у службу тима. Зато смо овако и поступили. А како је Леонардо? Он је професионалац и зна да мора да се повинује одређеним правилима. Није да је сада постао гори играч нити да му је цена пала преко ноћи. Ово је само једна одлука, донета у корист свих нас", категорички ће Марота.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар