ЕЛ, Звезда - Галата: За Топ 8, за Ивковић Марка!

Звезда почиње трку са Турцима за топ 8! У 23. колу Евролиге, српски шампион домаћин Турцима који су ове сезоне већ савладани у Истанбулу. Може ли тај резултат да се понови? 

Кошарка 23.02.2017 | 15:45
ЕЛ, Звезда - Галата: За Топ 8, за Ивковић Марка!
Победничка серија кошаркаша Црвене звезде мтс у Евролиги прекинута је поразима од Ефеса и ЦСКА, али тешко да има икога у црвено-белом табору ко не верује у успех против Галатасараја (19 часова, дворана Александар Николић).

Позитиван резултат додатно ће одшкринути врата четвртфинала, а недавни тријумф у Купу Радивоја Кораћа назнака је да су Звездини кошаркаши спремни да се после двонедељне паузе врате највећим изазовима - дуелима са најбољим европским тимовима.

Посебан мотив у овој утакмици биће Марко Ивковић, навијач црвено-белих који је 2014. убијен у Истанбулу, уочи дуела ова два клуба. Тим поводом Делије су позвале све који долазе у "Пионир" да обуку мајице са његовим ликом и пошаљу поруку да га нису заборавили.

Надају се навијачи да ће тако послати додатну енергију својим кошаркашима, а шта ви мислите...?

У октобру прошле године Звезда је славила 85:83 у Истанбулу, али Дејан Радоњић је упозорио да тај тим Галатасараја није исти који ће овај пут истрчати на терен.

"Галатасарај данас изгледа драстично боље и кадар је да победи било који тим у Евролиги", истакао је Звездин тренер.

То најбоље потврђује резултат утакмице прошлог кола, у којем је турски представник славио у Барселони. Уз то, гости имају само теоретску шансу, и то прилично малу јер би морали да победе све до краја, да се домогну Топ 8, тако да су потпуно растерећени дошли у Београд.

Као што смо поменули, Звезду би победа додатно приближила пласману међу осам најбољих, а значила би и да екипа у позитивној атмосфери дочекује Бамберг у утакмици која би могла да буде пресудна за остварење тог циља.

Дејан Радоњић поново неће моћи да рачуна на повређеног Немању Дангубића, док је Бранко Лазић "ровит", али су се у пун тренажни процес вратили Нејт Волтерс и Милко Бјелица.

Црвено-бели су шести на табели са скором од 12 победа и 10 пораза, док је Галатасарај на 14. позицији са седам тријумфа и 15 пораза.

Актуелни српски и регионални шампион је у пакленом ритуму у последњих неколико дана, пошто је због Купа Радивоја Кораћа морао да одигра пет мечева у девет дана.

"Противник има огромно искуство и квалитет и потребно је да будемо на нивоу игара када смо играли најбоље и када смо били комплетни. Да ли је то могуће у овом тренутку тешко је проценити. Не треба очекивати да будемо толико добри, али надам се да ћемо успети да се добро припремимо и да ћемо дати максимум. Жеља нам је будемо бољи од Галатасараја, али смо свесни да неће бити нимало лако. Врло тешко је очекивати да ће тим да изгледа добро као када смо били најбољи, играли изванредно... То је нереално. Да ли ће то бити довољно да савладамо Галатасарај? Надам се да – да", рекао је Радоњић.

Капитен Црвене звезде Лука Митровић рекао је да његова екипа жели победу против Галатасараја, али је истакао да "неће летети главе" ако до тога не дође.

"Наравно да желимо тријумф и да му се надамо. Имамо на то право и спремамо се за сваки меч да победимо, али неће летети главе ако се не победи овај меч", истакао је Митровић.

Из Црвене звезде су поново подсетили да је меч с Галатасарајем проглашен за меч високог ризика, да ће бити смањен капацитет дворане, као и да ће бити појачана контрола на улазима.

Пред меч Звезде и Галатасараја поново је у жижи у прича о убиству навијача ‘црвено-белих’ Марка Ивковића у Истанбулу пред дуел та два тима 2014. године. Такође, то ће бити прилика да Блејк Шилб види бивше саиграче.

"Заиста се радујем том мечу. Када сам био део Звезде волео сам навијаче и клуб. Волим да се вратим у Пионир, свака утакмица Евролиге у тој хали је у сјајном амбијенту. Видећу неке некадашње саиграче, наравно и Диона Томпсона. Тешко је играти против Звезде у Београду", навео је Шилб.

Утакмица у хали ‘Александар Николић’ могла би много да утиче на коначан пласман у топ 8 – Звезда је за Панатинаикоса са којим има негативни скор, а испред Басконије против које има предност у случају да заврше са истим бројем победа и пораза.

Међутим, прете и друга два турска клуба, Анадолу Ефес и Дарушафака имају по 11-11, првоспоменути и бољи међусобни скор са Звездом, док је други меч са Дарушафаком на програму у последњем, 30. колу.

‘Црвено-бели’ ће у петак навијати за Реал против екипе Дејвида Блата, као и за Басконију у дуелу са Ефесом.

ЕВРОЛИГА, 23. коло:

четвртак:

ЦСКА - Макаби 18.00
Фенербахче - Олимпијакос 18.45
Црвена звезда мтс - Галатасарај 19.00
Милано - Барселона 20.45

петак:

Анадолу Ефес - Басконија 18.00
Бамберг - Жалгирис 20.00
Панатинаикос - Уникс 20.15
Реал Мадрид - Дарушафака 21.00

ТАБЕЛА: Реал Мадрид 17-5, ЦСКА 16-6, Олимпијакос 16-6, Фенербахче 14-8, Панатинаикос 13-9, Црвена звезда 12-10, Басконија 12-10, Ефес 11-11, Дарушафака 11-11, Жалгирис 9-13, Бамберг 8-14, Барселона 8-14, Макаби 8-14, Галатасарај 7-15, Уникс 7-15, Милано 7-15.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар