Касиљас и Буфон - једноставно легенде!

Икер Касиљас и Ђанлуиђи Буфон, једни од најбољих голмана свих времена играли су један против другог у среду у оквиру Лиге шампиона.  Меч на стадиону Драгао између Порта и Јувентуса у првом мечу осмине финала Лиги шампиона обележио је тренутак на завршетку фудбалске представе.

Фудбал 23.02.2017 | 11:00
Касиљас и Буфон - једноставно легенде!
Буфонов Јувентус је на стадиону Драгао са 2:0 савладао Касиљасов Порто, а љубитеље фудбала је одушевио њихов емотиван сусрет по завршетку меча.

Двојица легенди су се на терену загрлили и разменили дресове.

Касиљас и Буфон су укупно освојили 39 трофеја у досадашњем току каријере у свим такмичењима, у Лиги шампиона су бранили са 263 меча, а од тога су своју мрежу сачували 99 пута. Њихово ривалство траје скоро 20 година.

Један против другог играли су 13 пута, а Шпанац има бољи међусобни скор, пошто је његов тим победио шест пута, док је Буфон славио на четири меча. По четири пута су успели да меч заврше без примљеног гола.

Буфон је после меча рекао да се диви Шпанцу.

„Срећан сам што сам опет виде Касиљаса ког сматрам својим пријатељем. Он је ривал ком се одувек дивим. Имао је храбрости да почне нову авантуру и изађе из комфорне зоне. Пратио сам га, у доброј је форми и надам се да смо обојица имали добар наступ.“

Ни Касиљас није ништа мање похвално говорио од легендарном голману „Старе даме“.

„Ђиђи је велики човек, узор свима нама. У фудбалском свету он је већ легенда и сјајно је што и даље игра. За мене је сјајно то што сам растао и напредовао упореду са овако сјајним голманом. Рано је почео своју каријеру, три године је старији од мене, али је брзо постао успешан.“

Буфон (39) је дебитовао за први тим парме још давне 1995, када је имао 17 година, док је четири године млађи Касиљас у Реал Мадриду добио место 1997, када је имао 16 година, а права прилика му је указана две године касније.

Реванш је на програму за две недеље у Торину.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар