Нагетси маштају о Демијану Лиларду!

Али колико би евентуални трејд био паметна ствар?

Кошарка 23.02.2017 | 07:45
Нагетси маштају о Демијану Лиларду!
Лудница самог финиша прелазног рока у НБА лиги могла би да изазове тектонске промене међу бројним клубовима, спремним за велике трејдове у последњи час. 

После луде размене Сакрамента и Њу Орлеанса, где су Пеликанси добили Демаркуса Казинса, а Кингси три просечна играча, чека се Бостон са бар једном бомбом. Помињу се Блејк Грифин, Џими Батлер и Пол Џорџ. Детроит је спреман да послуша заинтересоване клубове за Андреа Драмонда, а постоји и могућност размене на релацији Минесота - Њујорк, односно Рики Рубио - Дерик Роуз.

А у завршници би активну улогу на тржишту могао да има и Денвер, за чије играче су заинтересовани многи. С тим што и Нагетси имају својих жеља. А један од њих је Демијан Лилард! И то само две недеље пошто је завршен трејд Мејсон Пламли - Јусуф Нуркић. 

Како јављају амерички медији, Портланд је чак и спреман да чује шта то клубови нуде за прву иглу, с тим што би Нагетси заиста морали да изваде змију из џепа како би направили овај сензационални трансфер. Денвер би можда чак и могао да успе у тој намери. Осим Николе Јокића, Џамала Марија и Герија Хариса остали су сви слободни на тржишту, што клубу оставља довољно простора за маневар. Наравно, треба пазити и на то да се не пробије буџет.

Али колико би заправо овај посао била паметна ствар за Денвер?

На саму помисао да би могао да се створи потенцијални тандем Јокић - Лилард полази вода на уста. Мада Јокић има добру сарадњу са Емануелом Мудијајем и Џамиром Нелсонон, Лилард је ипак класа, врстан шутер и неко ко би могао Денверу да донесе нападачку чврстину, а клуб би постао озбиљан кандидат за плеј-оф. Мада, већ сада је на самој граници. 

Ипак, постоје и на негативне стране потенцијалног трансфера. Пре свега због чињенице да би Денвер морао озбиљно да „стањи“ ростер како би довео играча калибра какав је Лилард. Практично, идентична прича као када је Њујорк доводио Кармела Ентонија из Колорада. Притом, не постоји гаранција да би Лилард донео Денверу оно што се од њега тражи.

На потенцијалној линији трансфера могли би да се нађу Данило Галинари, Вилсон Чендлер, Емануел Мудијај и Џамир Нелсон. 

Да ли би ово био добар посао за Денвер?

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар