Шта се то кува у Манчестеру?! Мурињо не зна да ли ће Руни остати у клубу!

"То је питање за њега, не за мене", каже Посебни. . .

Фудбал 24.02.2017 | 15:00
Шта се то кува у Манчестеру?! Мурињо не зна да ли ће Руни остати у клубу!
Останак Вејна Рунија у Манчестер јунајтеду после ове сезоне, па чак и зиме, одавно је доведен у питање, а после најновије изјаве Жозеа Муриња, тек ће се причати о овој теми.

Кинески клубови су одавно спремни да капитену Јунајтеда дају читаво богатство, само како би се клупски рекордер по броју голова у дресу Црвених ђавола упутио ка Далеком истоку. 

Прелазни рок у Кини отворен је до последњег дана фебруара, а упитан да прокоментарише Рунијеву будућност у клубу, Мурињоје рекао да није сигуран да ли ће Енглез остати.

"Да ли ће бити овде? То морате да питате њега. То не могу да гарантујем. Не могу да гарантујем ни за себе да ћу бити овде следеће недеље, а камоли да ли ће играч бити ту", кажеМурињо. 

Руни са Манчестером има уговор до лета 2019. године, а недавно је поручио да је спреман да се дугорочно обавеже на верност клубу. Проблем је у томе што Јунајтед није спреман да учини исто. Односно, не жели Рунију да понуди нови, вишегодишњи уговор. Већ, само краткорочне варијанте. Док му Кинези нуде чак 61.000.000 евра. 

"Никада не бих терао, нити покушао да отерам истинску легенду клуба у неку другу средину. Зато морате да питате њега да ли види себе у Јунајтеду и даље, или жели да иде. Ја сам срећан зато што је ту и не желим да оде", јасан је Мурињо.

Руни је ове сезоне одиграо 29 утакмица, али у последње време нема загарантовано место у првом тиму.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар