Доналд: Нико не бира боју коже...

“Ја сам такође црни момак, и као особа сам љут кад тако нешто чујем и видим", каже везиста Црвене звезде после вређања Евертона.

Фудбал 24.02.2017 | 14:30
Доналд: Нико не бира боју коже...
Расизам у Србији и полемика која се отворила после сукоба фудбалера Партизана Евертона Луиза и навијача Рада, никога није оставио равнодушним.

Јавност је стала у заштиту тамнопутог везисте црно-белих, а подржао га је и фудбалер из ривалског табора Мичел Доналд.

“Ја сам такође црни момак, и као особа сам љут кад тако нешто чујем и видим. Јер, сви морају да имају поштовање без обзира на боју коже, да ли си црн, бео, жут, плав... Сви имају имена. Ако вам се не свиђа неки играч можете да га критикујете, али помињати боју коже заиста није неопходно”, истакао је Доналд у разговору за Вечерње новости.

Инциденти по завршетку меча на Бањици су, сматра Доналд, могли да буду избегнути.

“Разумем да је Евертону било тешко. Међутим, морате бити паметнији у реакцији кад чујете те крике са трибина или реч 'банана'. Ви можете и да се побијете са целим светом, али је боље да нађете други начин да им покажете шта о нечему мислите”, каже Доналд.

Да се њему то догодило, реакција сигурно не би изостала, каже Холанђанин.

“Искрено, не кажем да не бих реаговао, већ бих размислио како бих реаговао. Ту је поента. Расизам се догађа свуда у свету и ја сам против тога. Сви играмо фудбал, сви смо људи и нико од нас не бира боју коже. Зато не схватам зашто неко неког зове по боји коже, а не по имену. Све то није потребно...”

Фудбалер Звезде сличан проблем у Србији никад није имао и нада се да неће.

“Осећам велики респект према српском народу који ме је лепо прихватио и на мене гледа такође са поштовањем”, закључио је Мичел Доналд.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт)

Коментари / 0

Оставите коментар