Чанак: Тешка ноћ за нас...!

Тренер Партизана Ненад Чанак рекао је да је ова ноћ изузетно тешка за његов тим, после пораза од ПАОК-а и елиминације из Лиге шампиона.

Кошарка 22.02.2017 | 22:10
Чанак: Тешка ноћ за нас...!
ПАОК је победио са 82:78 и тако изборио пласман у осмину финала Лиге шампиона.

Партизан је у последњем минуту имао шансу да приђе на поен заостатка, што би му било довољно за пролазак даље, али није успео да искористи шансу.

"Изузетно тешка ноћ за нас. Елиминисани смо у утакмици у којој нисмо заслужили пролаз, руку на срце. Фанатичном борбеношћу дошли смо у финишу до шансе за пролазак. Нисмо успели, одиграли смо лоше последњи напад, супротно од онога како смо се договорили. Тешко је у овом тренутку правити ширу анализу", рекао је Чанак новинарима у Београду.

У редовима Партизана је много здравствеих проблема последњих дана, пошто тим није водио први тренер Александар Џикић, а у саставу није било ни Вилијема Хечера, Вање Маринковића и Милоша Копривице. Осим тога, Џамонт Гордон је имао проблема са задњом ложом, а Бранислав Ратковица није играо у другом полувремену, пошто је дошао у дворану под температуром и са дијарејом.

"Пробали смо да га оспособимо, али нисмо успели. Он је играо на своју одговорност, али није био у стању. Играчима се стварно нема шта замерити. Урош Луковић је и поред свих проблема, температуре и дијареје, имао и смртни случај у породици. Остао је с нама да игра, што је потез за дивљење. Михајло Андрић је три дана био под температуром и води се као здрав, али је стално блед и малаксао. Није ово алиби, али треба да поменемо какве момке имамо", рекао је Чанак.

Тренер је казао да се не зна када ће се Џикић и Хечер вратити.

Чанак је током утакмице имао расправу на клупи са Стефаном Бирчевићем.

"Видели сте све. То се дешава. Дешавало се и раније и дешаваће се поново. Нити је он први играч који је тако реаговао, нити сам ја први тренер. Није лепа сцена, али је све то спорт",мирно је рекао Чанак.

Адин Врабац је казао да је екипи фалила препознатљива енергија.

"Тешка утакмица за нас. Имамо много проблема с вирусом у екипи и мислим да нас је то мало утишало с енергијом. Нисмо имали енергију коју смо увек имали и то нам је фалило. На крају смо се дигли и показали оно шта можемо. Мало је фалило", рекао је Врабац.

Тренер ПАОК-а Сулис Маркопулос рекао је да су његови играчи одиграли врло добро, као и да му је пријало да игра у атмосфери Пионира.

"Атмосфера у дворани била је сјајна и било је лепо играти у њој. Било је добро за оба тима, за оба братска тима. Честитам својим играчима, играли су врло добро. Контролисали смо утакмицу скоро од почетка. Нисмо играли добро у последњих три до пет минута, али осим тога мислим да смо доминирали", рекао је Маркопулос.

"У та последња три минута могли смо да уништимо све што смо градили у претходних 37, али такве су утакмице за пласман. Партизану желим све најбоље у наставку сезоне, и његовим играчима да се што пре опораве", рекао је Маркопулос.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар