Митрових важних мјесец дана: Стартер пред Грузију!

Александар Митровић ове године најчешће улази са клупе за резерве, али због повреде првог стрелца Њукасла Двајта Гејла, који ће бити ван терена месец дана, има прилику поново да задобије поверење Рафаела Бенитеза.

Фудбал 24.02.2017 | 11:00
Митрових важних мјесец дана: Стартер пред Грузију!
Алексадар Митровић (22) не игра сезону из снова у Њукаслу.

Члан Чемпионшипа, који је близу враћања премијерлигашког статуса, ове сезоне се углавном ослањао на голгетерске способности Двајта Гејла, најбољег стрелца тима, а српски нападач је шансу углавном вребао са клупе и ретко је користио.

Међутим, у последње време све је чешће у саставу код Рафаела Бенитеза.

Двајт Гејл је "пао" у форми, вукао је повреду, а након што је напустио игру у победи над Астон Вилом (2:0) овог понедељка – установљено је да ће морати да паузира више од месец дана због проблема са препонама.

Аутоматски - то значи да ћемо Александра Митровића сада виђати у стартној постави Њукасла и он ће морати да "погађа" како би његов тим био ближи промоцији, а ради се о чак шест до седам утакмица!

"Митар" ће тако покушати да се препоручи Рафаелу Бенитезу за место сталног стартера, а ова минутажа ће добро доћи и Славољубу Муслину који има "муке" око тога ког нападача изабрати за дуел са Грузијом у оквиру квалификација за Светско првенство у Русији 2018. године, а тај меч се игра крајем марта.

Српски репрезентативац је незадовољан малом минутажом у досадашњем делу сезоне (700 минута у првенству) и трпи због одлуке Бенитеза да играју са једним нападачем, што је чешће Гејл.

Митровић је само шест пута био стартер, а ове сезоне је постигао 4 гола и забележио 3 асистенције.

Ако ништа - бар још увек зна да се забавља при прослави гола!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар