ЕЛ - Митровић пред Галату: Да више причамо о кошарци!

"Није ми једноставно да уопште говорим о ономе што се догодило у Истанбулу, али мислим да је време да неке ствари ипак оставимо испред дворане", каже капитен Звезде.

Кошарка 23.02.2017 | 10:15
ЕЛ - Митровић пред Галату: Да више причамо о кошарци!
Трофеј Купа Радивоја Кораћа донео је и добро расположење у свлачионицу Црвене звезде мтс.

Екипа Дејана Радоњића у мирној атмосфери се припрема за дуел против Галатасараја заказан у четвртак, свесна значаја тог меча. На тренингу у среду, тренер Звезде рачунао је на све играче осим Немање Дангубића, који још не може да трчи, па ради одвојено од тима.

"Ровити" Милко Бјелица и Нејт Волтерс били су у строју, као и Бранко Лазић, који је у опреми за тренинг такође био међу саиграчима.

Капитен Звезде Лука Митровић рекао је да је успех у Нишу улио и додатно самопоуздање у тим.

"Сви смо ту због трофеја и титула. Остварили смо први циљ и задовољни можемо да наставимо у остатак сезоне", рекао је он.

С обзиром на то да дуели Звезде и Галатасараја изазивају велику пажњу од убиства Марка Ивковића испред дворане "Абди Ипекчи", црвено-бели су саопштили да је и сутрашњи меч проглашен утакмицом највишег ризика.

"Десило се то што се десило, нешто о чему не волим много и да причам. Мислим да је време да се неке ствари оставе ван хале и да се прича мало више о кошарци, а мало мање о томе. Надам се да ће амбијент и атмосфера бити права спортска, навијачка и да ће нам то ићи у прилог"

Упитан за квалитет Галатасараја, Митровић је рекао да је и први меч од Ивковићевог убиства у Београду показао да екипа Ергина Атамана зна да реагује и у најтежим околностима.

"Играју дефинитивно много боље него на почетку сезоне. Изменили су доста тим, тражили су дуго ростер и форму и делује да сада коначно изгледају како би и желели. Биће изузетно тешка утакмица, трудимо се да се максимално фокусирано на дешавања на терену. Видели сте и на том нашем међусобном мечу пре две године да су они изузетно искусни и да све око терена није много утицало на њих. Доћи ће ментално припремљени и знаће шта их чека".

На констатацију новинара да је овај меч један од најбитнијих за Звезду у Евролиги, Митровић каже:

"Не треба крити да јесте, као што је била и изузетно важна против Ефеса и надам се да ћемо боље да реагујемо".

Да ли је победа императив?

"Ни у једном мечу у Евролиги немамо императив. Наравно да желимо тријумф и да му се надамо. Имамо на то право и спремамо се за сваки меч да победимо, али неће летети главе ако се не победи овај меч", додао је Митровић.

Дуел Звезде и Галатасараја почеће у четвртак у 19 часова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар