Једна утакмица у Партизану, а већ продат!

Везиста Урош Дамњановић напустио је Партизан и прешао у Слован из Братиславе.

Фудбал 23.02.2017 | 10:30
Једна утакмица у Партизану, а већ продат!
Јула 2015. године, везиста Урош Дамњановић потписао је професионални уговор са Партизаном, а ове зиме био је на припремама црно-белих.

Пре 10-ак дана у интервјуу за МОНДО, Дамњановић је рекао да жели да се докаже у Партизану и да се избори за "најзахтевнији" број на дресу - "десетку".

Али, овај 22-годишњи фудбалер, повремени млади репрезентативац, после само једне одигране такмичарске утакмице за први тим (против Жаркова у Купу Србије), напустио је Партизан и прешао у редове Слована из Братиславе, чији је тренер Иван Вукомановић.

Према писању "Спортског журнала", Партизан за њега није добио обештећење, већ ће од наредне продаје добити проценат!

Питање је, ипак, да ли ће Дамњановић овог пролећа и да игра за екипу из Братиславе, с обзиром на то да већ формирани тим има дозвољених три играча ван Европске уније.

У Словану, иначе, има много српских фудбалера - Борис Секулић, Милан Рундић, Александар Чаврић, као и некадашњи офанзивни везиста Црвене звезде Вукан Савићевић.

На позив Марка Николића, Урош Дамњановић је 2014. стигао из Рада у Партизан. Повреда препона, касније и операција спречили су младог фудбалера да већ у првој сезони заблиста у црно-белом дресу.

Дуго одсуство "прекомандовало" га је у Телеоптик, а онда је Партизан одлучио да га пошаље у Синђелић, код Бате Мирковића на позајмицу. Одиграо је 26 утакмица и постигао шест голова.  Квалитетне партије у Првој лиги Србије вратиле су га прошлог лета у Хумску 1 и сада жели да се наметне стручном штабу и заслужи минуте у другом делу сезоне.

Осим Дамњановића, Партизан су ове зиме напустили и штопер Грегор Балажиц (истек уговора),нападач Валери Божинов (раскид уговора), десни бек Мирослав Богосавац (отишао у Чукарички, потписао трогодишњи уговор), као и нападач Никола Ђурђић (дански Рандерс).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар