ЕЛ - Мицов: Звезда је фаворит!

Српски играч из редова Галатасараја истиче да су сви адути у рукама црвено-белих пред меч у Евролиги, али да ће турски тим дати све да им помрси рачуне.

Кошарка 22.02.2017 | 21:20
ЕЛ - Мицов: Звезда је фаворит!
Црвена звезда у четвртак увече у 23. колу Евролиге угостиће екипу Галатасараја.

За тим Дејана Радоњића тај меч је од великог значаја у борби за плеј-оф, док ће Галатасарај стићи растерећеније у Београд, будући да нема шансе да избори пласман међу осам најбољих.

Владимир Мицов, који већ трећу сезону игра за Галату, зато улогу фаворита препушта домаћину.

"Звезда је фаворит. Игра добро целе сезоне. Меч ће бити игран пред њиховим навијачима. У трци су за плеј-оф. Много је адута на њиховој страни, али одиграћемо најбоље што умемо", поручио је пред дуел у престоници Србије за "Вечерње новости" Мицов.

Каже да су црвено-бели добили и додатно самопоуздање претходних дана.

"Подизањем пехара у Купу Кораћа, подигнуто је и самопоуздање, добијено је победничко расположење. Не смете да заборавите ни публику која прави одличну атмосферу", каже српски кошаркаш.

Ипак, у екипи са Малог Калемегдана није све "ружичасто".

"Знам да су имали здравствених проблема у Купу, али имају дугу ротацију, или бар дужу него ми".

Дуел у четвртак увече обележиће и сећање на Марка Ивковића, навијача Црвене звезде, којег су навијачи Галатасараја убили у Истанбулу 2014. године.

Мицов каже да добро памти тај догађај.

"Био сам у Истанбулу када се то десило. Свима нам је жао због тога. Играчи смо, трудимо се да гледамо наш део посла. Знам да нико из клуба није желео да се то деси", рекао је Мицов.

Тренер Галатасараја Ергин Атаман тада се заувек замерио непримереном изјавом да су српски навијачи терористи. Мицов каже да је схватио да је то било у брзини и да се одмах покајао због тога.

"Дуго смо Зоран Ерцег, који је тада био са мном у тиму, и ја разговарали са Атаманом. Знам га врло добро, знам колико воли наше играче. На крају, погледајте колико нас је играло у његовим тимовима. Доводио је репрезентацију у Србију. Направио је грешку, исхитрено је дао изјаву, признао је то. Неке речи не можете да повучете, да заборавите. Али морате даље...", напоменуо је Мицов.

Дуел Црвена звезда - Галатасарај игра се у четвртак у 19 часова у хали "Александар Николић".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар