Клатенбург ипак одложио одлазак у Саудијску Арабију

Енглески судија Марк Клатенбург остаће у Премијер лиги до краја сезоне, пре него што преузме посао у Саудијској Арабији, пренели су британски медији.

Фудбал 24.02.2017 | 08:30
Клатенбург ипак одложио одлазак у Саудијску Арабију
Клатенбург је прошле недеље саопштио да ће отићи из Енглеске како би преузео посао у Саудијској Арабији где ће помагати Фудбалском савезу те земље да побољша суђење и образовање судија.

Он ће на тој функцији заменити сународника Хауарда Веба, који је почетком месеца поднео оставку, пошто ће исти посао радити у америчкој МЛС лиги.

Калтенбург (41) је прошле године проглашен за најбољег светског судију. Он је у 2016. години судио финале Европског првенства у Француској, Лиге шампиона и ФА купа.

Гардијан је пренео да Клатенбург има уговор са Удружењем професионалних судија (ПГМОЛ) и да ће до краја сезоне остати у Енглеској. Он ће до краја сезоне судити још најмање четири утакмице, а затим ће отићи у Ријад, за годишњу плату од 500.000 фунти.

Британски медији навели су да је Клатенбург одбио уноснију понуду да суди у Кини.

До краја Премијер лиге остало је још 13 кола, а ПГМОЛ пре сваког кола бира судије.

"Марк је поставио стандарде другим судијама. Он је био сјајан додатак енглеском фудбалу и инсипрација онима који желе да се баве суђењем. Схватамо да је ово узбудљива прилика за Марка", наводи се у саопштењу ПГМОЛ.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар