Београдски маратон трчаће се 30 пут!

Рекордних 8. 000 дугопругаша ће 22. априла кренути у јуриш престоничким улицама, вероватно новом трасом, преко Моста на Ади.

Србија 21.02.2017 | 11:52
Београдски маратон трчаће се 30 пут!
То је једино "скретање" Београдског маратона са уобичајеног пута на коме се налазио претходних 29 година, а јубиларно 30. издање биће одржано упркос финансијским проблемима и избацивању из календара Европске атлетике.

- Нисмо изгубили сертификат и лиценцу. Београдски маратон има све потребне дозволе, члан је Светског удружења маратона и уличних трка, налази се у њиховом календару који је најважнији. Ту су уписани датуми Њујоршког, Чикашког и осталих највећих маратона - каже директор Београдског маратона Дејан Николић.

Припреме за јубилеј који би требало да увеличају сви досадашњи промотери попут Сергеја Бупке, Карла Луиса, Боба Бимона, теку по плану.

- Није први пут да имамо дугове према атлетичарима и менаџерима, али то је проузроковано искључиво тиме што нисмо успели да наплатимо потраживања. Успели смо да пребродимо све проблеме током деведесетих, рат, санкције... Маратон је једини спортски догађај у граду који је одржан и током бомбардовања. У НАТО је стигла молба да тог дана на наш град не падају бомбе. Падала је само киша, а после су се појавиле четири дуге. То је знак да имамо среће, а и ове године ћемо решити проблеме у сарадњи са Европском атлетиком - закључује Николић.

(Новости)

Коментари / 0

Оставите коментар