Иско напушта Мадрид, иде код Гвардиоле?! Или...?

Везиста Реала Иско дефинитивно напушта мадридски клуб на крају сезоне и најближи је трансферу у Манчестер Сити, тврди шпански лист Марка.  Откривена тајна: Иско разговарао са Челсијем, Јувентусом и Ситијем, тражи четири пута већу плату од оне у Реалу! Питања су - где и ко ће да плати?

Фудбал 22.02.2017 | 20:30
Иско напушта Мадрид, иде код Гвардиоле?! Или...?
Шпанац није срећан улогом и минутажом код Зинедина Зидана и одлазак је реална опција, посебно што му лета 2018. године истиче уговор и Реал има последњу шансу да заради на трансферу.

Ред заинтересованих за Иска је велики, Манчестер Сити је најконкретнији, а желе још Челси, Арсенал и Јувентус, али је играч изразио жељу да се пресели код земљака Ђозепа Гвардиоле.

Колико је известан одлазак Иска из Мадрида најбоље говори чињеница да је недавно да потпише нову сарадњу са шампионом Европе.

Одлазак Иска Аларкона из мадридског Реала на лето више није упитна ствар, оно што је и даље непознато јесте како ће се развијати даља каријера момка чије време на стадиону Сантјаго Бернабеу никада није дошло. 

Недавна, индиректна потврда одласка из Мадрида изазвала је снажну реакцију у фудбалској Европи, понајвише вођена утиском да се Реал олако одриче играча озбиљних квалитета.

Али, изгледа да више нема куд. Штавише, ове сезоне је тек петнаести играч по укупној минутажи на терену. Никада није ни био у врху откако је из Малаге стигао 2013. године. А сада је пао на најниже гране. Неправедно. Вероватно. Али, резултати и све оно што постиже Зинедин Зидан говори у прилог томе да Реал ради добар посао и без Иска. У формацији 4-3-3, где напред диригује трозубац Роналдо - Бејл - Бензема, а иза њих већ стандардни трилинг Модрић - Крос - Каземиро, тешко је да има места за момка коме је природна позиција негде између. Иако уме да игра 

Краљевски клуб не жели да се одрекне Иска, то је Зидан и рекао у неколико наврата. Али, Искожели много више. Много више времена на терену и главну улогу. И баш зато што те неке, врло битне ствари, не може да добије у Реалу, мора да оде. И жели да оде. 

Угледни мадридски дневник Марка пише да је Реал понудио нови уговор Иску, унапређен у погледу плате, која сада износи 2.500.000 евра, када се одбију порезу. Али, то је и даље светлосним годинама далеко од онога што 24-годишњи Шпанац тражи. А то је између осам и десет милиона евра. 

А како се наводи, Иско је већ седео за столом са представницима Јувентуса, Челсија и Манчестер Ситија. Зато се у Реалу налазе на озбиљним мукама. Ако желе нешто да зараде, мораће Иска да продају следећег лета, како се не би десило да офанзивни везиста одшета без обештећења. С обзиром да му уговор истиче јуна 2018. године. 

Али, ко ће да плати обештећење и велике захтеве играча?

Иско је 2013. године као велики таленат и појачање дошао у Реал из Малаге за 30 милиона евра, али није успео у потпуности да искористи свој потенцијал.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар