Изазвао буру у Грчкој! Врањеш: Волим моју Звезду, а Олимпијакос ми није у срцу!

Навијачком фотографијом нисам желео никог да увредим, али једноставно дрес клуба који носим за мене је светиња, тврди фудбалер из Бањалуке.

Фудбал 23.02.2017 | 23:00
Изазвао буру у Грчкој! Врањеш: Волим моју Звезду, а Олимпијакос ми није у срцу!
На спорној фотографији коју је објавио Огњен Врањеш, маскота хевиметал групе „Ирон Маиден“ Еди, обучен у навијачке боје АЕК-а, налази се изнад гроба с именом навијачке групе „Гејт 7“ (Гате 7). Занимљиво је да су они у братским односима с београдским „делијама“, као што су и Црвена звезда и Олимпијакос братски клубови, а Врањеш је некада био члан клуба из Љутице Богдана.

- Никада нисам крио да навијам за Звезду, био сам срећан када сам после матичног Борца обукао црвено-бели дрес. Звезда ће увек бити мој клуб, за њу ћу сигурно и даље да навијам, али то не мора аутоматски да значи да морам навијати и за Олимпијакос. Фотографијом коју сам поставио на Инстаграму нисам желео никога да увредим, већ да охрабрим све у мом садашњем клубу. Ако је неко фотографију протумачио као увреду, то је његов проблем. Ја једноставно поштујем дрес клуба чије боје браним, а то је сада АЕК. Овде сам дочекан на најбољи могући начин и трудим се да се клубу реванширам колико могу и на терену и ван њега – истакао је Врањеш.

Медији су пренели вест да је штопер репрезентације Босне и Херцеговине због постављања фотографије, која је уклоњена после неколико сати, ишао на рапорт код спортског директора клуба Данијела Мајсторовића.

- Обичне глупости су да сам ишао на рапорт код било кога из управе клуба. Фотографија јесте уклоњена како би се страсти смириле, а многи су једва дочекали да пишу разне ствари које немају везе са истином – тврди Врањеш.

АЕК је славио у дербију са Олимпијакосом са минималних 1:0, а по тврдњама двадесетседмогодишњег Бањалучанина то је показатељ да атински клуб наредне сезоне може да нападне титулу шампиона Грчке, коју је последњи пут освоји пре 23 године (1993/94).

- Победа у дербију нам много значи, како бодовно у борби за пласман међу првих пет, односно плеј-оф за Лигу шампиона, тако и психолошки за тим. Ово је и најбољи начин да захвалимо верним навијачима, који нам нон-стоп дају велику подршку. Показали смо да можемо да се носимо са тимом који ће сигурно бити шампион Грчке на крају ове сезоне, а то значи да у наредној можемо да нападнемо титулу која се дуго чека у АЕК-у. У овој сезони покушаћемо да освојимо Куп Грчке где у четвртфиналу имамо 0:0 са гостовања Панионису у првој утакмици, а следи реванш на нашем терену. Оптимиста сам и очекујем да са тимом у који сам дошао ове зиме стигнем до трофеја одмах у првој полусезони – каже Огњен.

АЕК је тренутно петопласирани тим на табели грчке Суперлиге, а та позиција гарантује пласман у плеј-оф. Овај клуб је победом над Олимпијакосом стигао до 33 бода колико има и Ксанти на шестој позицији.

- Освајање Купа би нам аутоматски донело пласман у Лигу Европе, али не одустајемо од борбе за другу позицију и квалификација за Лигу шампиона док постоји шанса за то. Екипе испред нас имају солидну бодовну предност, али нећемо одустати док год будемо имали шанси – наглашава Врањеш.

Стандардни члан дефанзивне линије репрезентације Босне и Херцеговине сматра да ће на крају текућих квалификација за Светско првенство у Русији тим селектора Мехмеда Баждаревића бити испред селекције земље у којој тренутно игра.

- Верујем да смо квалитетнији од репрезентације Грчке а предност нам је и чињеница да нам долазе у госте након што смо ремизирали на њиховом терену у Атини. Ипак, наредни ривал нам је Гибралтар, а о Грцима ћемо размишљати када та утакмица прође - закључио је Огњен Врањеш.

Захвалност Бајевићу

Огњен Врањеш је у редове АЕК-а дошао посредством Душана Бајевића, који је директор у атинском клубу. Репрезентативац БиХ каже да му некадашњи ас Вележа доста помаже.

- Бајевић је имао доста удела у мом трансферу у АЕК. Често смо заједно, разговарамо о свему, он ми даје савете како да будем бољи играч и много ми је помогао одмах по доласку у Атину. Надам се да ћемо сарађивати још дуго – истакао је Огњен Врањеш.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар