"Попов и Широков су организатори"

Црногорски премијер Душко Марковић верује да су Руси Владимир Попов и Едуард Широков односно Шишмаков организатори покушаја тероризма 16. октобра прошле године.

Регион 21.02.2017 | 10:29
"Попов и Широков су организатори"
"Јасно је да су та двојица индивидуалаца организатори. Да, тако су идентификовани”, рекао је Марковић за Скај Њус, пренео је РТЦГ.

Он је казао да је демократска прозападна власт победила на изборима.

“Они нису желели да нас виде као НАТО чланицу, већ су желели да неке друге, анти - НАТО партије победе на изборима. Претња је била реална и озбиљна. То је била претња не само по Црну Гору већ и по нашу демократију и политички систем”, казао је Марковић.

Напомиње се да је Марковић то рекао у суботу у Минхену, пре него је тај медиј објавио фотографије из пасоша осумњиченог Руса на којима се види да је презиме Шишмаков променио у Широков током августа прошле године, два месеца пре дана одржавања парламентарних избора у Црној Гори.

Западне службе верују да је то доказ његове, али и умешаности руских служби у у покушај тероризма.

Шишмаков је до 2014. године радио као војни аташе руске амбасаде у Пољској када га је та земља прогласила за персону нон грата због сумњи да је руски шпијун, потврђено је Скај Њузу.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Брзи

21.02.2017 10:36

Боље би било да водимо своју бригу, и да једемо свој хљеб.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ало ало

21.02.2017 12:35

Јел ти то ЦИА досапнула?

ОДГОВОРИТЕ