Дел Потро се враћа такмичарском тенису послије два и по мјесеца паузе!

Хуан Мартин дел Потро се враћа на АТП тур! Он ће у седмици пред нама играти у Делреј Бичу и то ће бити његов први турнир од финала Дејвис купа, у којем је сјајни Гаучос наступио сада већ давне последње недеље новембра 2016. године

Тенис 21.02.2017 | 08:15
Дел Потро се враћа такмичарском тенису послије два и по мјесеца паузе!
На старту у Делреј Бичу, Делпо, који је постављен за седмог носиоца, имаће велики изазов. Са друге стране мреже стајаће бомбардер Јужноафриканац Кевин Андерсон. Њих двојица су до сада већ пет пута поделили мегдан и Аргентинац има стопостотан учинак. Остаје да видимо колико је пауза оставила трага на сјајном тенисеру који није имао среће у каријери, па је због разних повреда морао да паузира скоро две године.

Дел Потро је 36. на листи и баш као и прошле године за старт сезоне је изабрао Делреј Бич. У 2016. је стигао до полуфинала.

Иначе, Аргентинац је прошле године направио неколико изненађења, а једно од највећих приредио је у 1. колу Олимпијских игара када је савладао Новака Ђоковића. У Рију Дел Потро је стигао до сребрне медаље. После тога стигао је до четвртфинала УС Опена, у Стокхолму је освојио титулу, баш као и са репрезентацијом у Дејвис купу.

У Делреј Бичу неће бити српских играча. На овом надметању Милош Раонић је постављен за првог, а Иво Карловић за другог носиоца. Остали костураши су: Џек Сок (САД), Сем Квери (САД), Стив Џонс (САД), Бернард Томић (Аустралија), Кајл Едмунд (Велика Британија).

Наградни фонд турнира у Делреј Бичу износи 534.625 долара.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар