Николић одустао од кандидатуре

Предсједник Србије Томислав Николиц́ одустао је од кандидатуре за предсједника Србије на предстојец́им изборима. Владина Канцеларија са сарадњу са медијима саопштила је раније да су Николиц́ и предсједник Владе Србије Александар Вучиц́ данас разговарали о политичко-безбједносној ситуацији у земљи и окружењу и предстојец́им предсједничким изборима.

Србија 20.02.2017 | 19:07
Николић одустао од кандидатуре
Николиц́ се нец́е кандидовати на предсједничким изборима упркос најавама претходних дана, јавили су београдски медији.

Како се наводи, Николиц́ је одустао од кандидатуре на дуго најављиваном састанку са Вучиц́ем иако су га сви његови сарадници савјетовали да не одустане. 

У саопштењу Владе наводи се да су предсједник и премијер у потпуности сагласни да се Србија налази пред озбиљним изазовима и искушењима на које је неопходно пружити заједнички и свеобухватни одговор државног руководства.

Јединство свих државних функционера‎ у рјешавању регионалних проблема и избегавање кризе најширих размјера приоритетни су задаци и предсједника Николиц́а и премијера Вучиц́а, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Истовремено, председник Николиц́ и премијер Вучиц́ разговарали су и о предстојец́им предсједничким изборима у Србији.

Двојица саговорника окарактерисала су своју досадашњу сарадњу као важну, значајну и успешну за Србију и договорили се да блиско сарађују и у будуц́ности.

(Агенције)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

напокон

20.02.2017 18:09

Масала.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дино

20.02.2017 18:37

Александар стварно прави дар мар на политицкој сцени Србије па ако хоцете и региона.Није се одавно на политицкој сцени појавио овакав мајстор свог заната,поцистио је демократе њиховим орузјем сто ни у сну нису оцекивали.На регионалном нивоу исто тако нема премца,својим одмјереним ставовима је стварно задобио симпатије и вецег дијела људи у Босни који нису Срби.Надам се да це се и код нас Босњака наци неко ко це му моци парирати на том пољу и да се напокон отвори тај неминовни српско-босњацки дијалог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

брат Миле 2

20.02.2017 18:43

Ако јос незнате,нови председник Србије бице Саса Јанковиц у другом кругу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Знаци

20.02.2017 18:54

Син це бити предсједник владе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јел

20.02.2017 19:12

Драгица сагласна , БИЛО КАКО БИЛО ВУЧИЋУ НЕМАШ МОЈ ГЛАС РАДИ ОНОГ СИЛНОГ СЛИКАЊА СЕ ПОТРЧКОМ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

цвијет

20.02.2017 19:43

Обицни циркусанти,нису видјели дрзавника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

20.02.2017 20:32

Тачно.