Вучић и Николић разговарали

Предсједник Србије Томислав Николић и предсједник Владе Србије Александар Вучић разговарали су данас о политичко безбједносној ситуацији у земљи и окружењу.

Србија 20.02.2017 | 18:13
Вучић и Николић разговарали
Како преносе београдски медији, предсједник и премијер у потпуности су сагласни да се Србија налази пред озбиљним изазовима и искушењима, на које је неопходно пружити заједнички и свеобухватни одговор државног руководства.

Јединство свих државних функционера‎ у рјешавању регионалних проблема и избјегавање кризе најширих размјера, приоритетни су задаци и председника Николића и премијера Вучића.

Николић и Вучић усагласили су мјере и потезе по питању босанскохерцеговачке ревизије тужбе против Србије, као и по питању одбране виталних српских националних интереса поводом предлога за чланство тзв. државе Косово у УНЕСЦО-у и Савјету Европе.

Договорено је дневно координисање по овим кључним питањима за државу Србију.

Истовремено, Николић и Вучић разговарали су и о предстојећим предсједничким изборима у Србији.

Двојица саговорника окарактерисала су своју досадашњу сарадњу као важну, значајну и успјешну за Србију и договорили се да блиско сарађују и у будућности.

Медији, раније данас, су пренијели вијест да Николић одустаје од изборне трке за предсједника Србије. Николићева кандидатура је била најављена, да би се послије извјесног времена чуло да све зависи од договора са премијером Србије и лидером СНС Александром Вучићем.

СНС и партнерске странке предложиле су Александра Вучића за предсједника Србије, који према свим истраживањима има убједљиву предност у односу на остале кандидате.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Германy

20.02.2017 18:39

Разговарали преко нисана,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кумиц

20.02.2017 22:33

Јесте видили народе које су то јајаре од политике е некавас гуле супер

ОДГОВОРИТЕ