Ивана Јоровић о скривеним талентима: Сањам да отворим посластичарницу!

Ивана Јоровић је будућност српског тениса. Млада Чачанка, која ће 3. маја напунити 20 година, постала је нова фавортикиња свих љубитеља белог спорта у Србији. Чињеница да је предводила Фед куп репрезентацију Србије до баража за попуну светске Б групе и да је добила сваки меч на турниру у Талину “квалификовала” ју је за нову миљеницу Србије.

Тенис 21.02.2017 | 20:15
Ивана Јоровић о скривеним талентима: Сањам да отворим посластичарницу!
Али оно што нисте знали је да се Ивана подједнако добро сналази на тениском терену и у кухињи. Признала нам је да обожава да спрема све врсте десерта и пасту.

- Било шта да спремим, све се поједе. Можете да питате кога год хоћете. Обожавам да кувам, посебно да спремам колаче - рекла је Ивана Јоровић за “Ало!”

Открила је шта јој је специјалитет.

- Торте и колачи. Све знам, уз маму сам све научила. Чак сам се и пријавила за једну ТВ емисију о кувању, да заједно са мамом покажем шта знам, али када су ме позвали, била сам на турниру, па нисам отишла и баш ми је жао. А сигурно бисмо се мама и ја стално смејале и било би супер - рекла је Јоровићева.

Иако обожава пасте, не крије да се најбоље наједе од српске кухиње.

- Обожавам сарму и пасуљ. И све слаткише. Мада, морам да пазим да све једем у ограниченим количинама. Не треба претеривати ни у чему, а не волим млеко, сир и кајмак - била је искрена Ивана.

Да није тенисерка, сигурно би јој посао био повезан са кулинарством.

- Желела бих да имам посластичарницу. Волим да експериментишем, али стварно све супер спремим. Интересује ме то, опушта ме да спремам храну, посебно за људе које волим - казала је Јоровићева.

Са кулинарских прелазимо на тениске теме, па нас интересује да ли има неки опробани рецепт који користи у игри.

- Само борба. Од почетка до краја меча, од првог до последњег поена. Увек сам за то да морам да останем смирена чак и када ми не иде. Једина идеја којом се водим је да се никада не предам и да не поклањам поене -каже она.

У Талину је бриљирала на мечевима у Првој групи Евроафричке зоне. Остварила је шест победа у исто толико дуела.

- То је било то, борбеност и жеља су ме водиле да оставим срце на терену и да се борим као лав за Србију. Успела сам у томе и искрено се надам да је ово само почетак успеха и да ћемо се у будућности заједно радовати - закључила је Јоровићева.

Немам слободно време!

Интересовало нас је како Ивана проводи слободно време на турнирима.

- Немам га, буквално. Са терена идем на опоравак, са опоравка у хотел на спавање. Ујутру, када устанем, једем, па на тренинг и тако све укруг. Ако стигнем, прошетам мало по граду у којем сам, али врло кратко. И то је све - јасна је Ивана.

Следећи ривал Аустралија

Женска тениска репрезентација Србије састаће се са Аустралијом у баражу за попуну Светске Б групе Фед купа. Наше тенисерке угостиче девојке из Аустралије 22. и 23. априла.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар