Колинда: Очекујем размјену посјета

Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић рекла је данас да је Хрватска отворена за сарадњу са Србијом и да се нада да ће по избору будућег председника Србије доћи и "до размене посета између две земље"

Регион 15.02.2017 | 19:50
Колинда: Очекујем размјену посјета
"Гледајући према изборима у Србији и избору будућег председника, надам се коначно и размени посета између две државе, али да они не буду протоколарни и забава за јавност него конректни", рекла је Грабар Китаровић.

Она је тако одговорила на питање новинара у Загребу очекује ли да ће ако премијер Србије Александар Вућић победи на председничким изборима с њим имати боље односе него с актуелним председником Томиславом Николићем.

Грабар Китаровић је рекла да је досад с Вучићем имала "коректне односе" и додала да је он испунио нека од обећања у вези с побољшањем положаја хрватске мањине у Србији.

Председница Хрватска је рекла да ће "поздравити било какву бољи сарадњу између Србије и Хрватске".

Она је рекла да Србији жели "будућност која је мирна и просперитетна" и заложила се за коначно решавање отворених питања која треба решавати билатерално да она не би представљала несугласице на путу Србије према ЕУ.

"Мислим да треба да будемо довољно зрели с обе стране границе да то решимо као билатерална питања", рекла је хрватска председника на конференцији за новинаре поводом две године мандата.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Анте

15.02.2017 21:01

Томице изгледа нецес је висе пољубити сад је ред на Сесеља

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кумиц

15.02.2017 21:54

Богами неце бити Колинди лако сад и Николиц Вуциц И сесељ оце колинду љубит

ОДГОВОРИТЕ
Name

ха ха

16.02.2017 04:53

Е па волио бих да то буде са СЕСЕЉОМ па макар морали поново бирати председника само да је СЕЉО дохвати у своје руке

ОДГОВОРИТЕ