Српске тенисерке: Бориле смо се као лавице!

Српске тенисерке Нина Стојановић и Ивана Јоровић, као и селектор Татјана Јечменица, веома су задовољне пласманом у бараж за Светску Б групу ФЕД купа.

Тенис 13.02.2017 | 20:45
Српске тенисерке: Бориле смо се као лавице!
Оне су пожелеле да у одлучујућем мечу у априлу буду домаћини.

Србија је на турниру у Талину победама против Естоније, Бугарске, Израела и Пољске остварила веома добар резултат, а потенцијални ривали у баражу су Аустралија, Канада, Румунија и Италија.

"Честитам девојкама на изузетној недељи, изузетној игри, лавовској борби, оставиле су срце на терену. Ивани свака част на томе што није изгубила ниејдан меч, Нина је такође имала сјајне партије. Њих две су успеле да у одлучујућим дубловима, прво против домаћина Естоније, затим и Пољске да победе", рекла је Јечменица.

Нина Стојановић истакла је да ће од свих мечева посебно памтити дубл против Естоније.

"Губиле смо у трећем сету 5:2, била је то лавовска борба. Нисмо очекивале такав отпор противница и такву игру са њихове стране, а оне су имале и публику и судије уз себе. Био је то невероватан повратак после 5:2 за њих и победа, срце ми је било пуно".

Ивана Јоровић је бриљирала, као и пре две године у Будимпешти непоражена је напустила Талин.

"Драго ми је што сам допринела да остваримо циљ, а то су победе и пласман у бараж. Осврнула би се такође на дубл против Естоније, на 5:2 Нина ми је рекла: "Заборави на све, идемо сад поен по поен, стижемо их, можемо ми то".

На крају је тако и било, направиле смо преокрет за победу и меч који ћемо памтити цео живот. Надам се да ћемо и у априлу исто тако добро играти, имати добар тим, да ће нам жреб бити наклоњен и да ћемо играти код нас и победити“, закључила је Јоровићева.

Председник ТСС Мирко Петровић захвалио се играчицама и стручном штабу на одличном резултату.

"Уложено је много напора, много енергије за само неколико дана и на крају је остварен велики успех. Ми смо као Савез поносни на њих. Ово је успех који им обезбеђује улазак у бараж, то смо покушали и прошле године, надамо се да ћемо ове имати више среће и пласирати у Светску групу Б", истакао је он.

Жреб за бараж на програму је сутра од 11 сати у Лондону, а мечеви ће се играти 22. и 23. априла.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар