Драма на Дунаву!

Већа санта леда одвојила се од леденог чепа код Грочанске аде и Дунавом кренула ка Смедереву

Србија 20.01.2017 | 14:50
Драма на Дунаву!
Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије је упозорило власнике пловних објеката да предузму мјере предострожности.

Помоћник министра за водни саобраћај Србије Вељко Ковачевић је изјавио Тањугу да је искрсао нови проблем док је домаћи ледоломац "Гребен" пробијао чеп код грочанске аде који је дуг три до четири километара.

Ковачевић каже да се још не зна тачна величина санте, али да ће се док стигне до Смедерева дјелимично истопити, окрунити или разбити ударајући о обалу. 

"Имамо тренутно један проблем који рјешавамо код грочанске аде, низводно од Панчевачког моста. Гребен је пошао ноћас узводно од Смедерева и дошао до грочанске аде и тренутно пробија чеп који се формирао у дужини од три до четири километара", навео је Ковачевић. 

Он је објаснио да се током пробијања "Гребена" једна већ санта леда откачила и кренула ка Смедереву. 

Ковачевић апелује на све грађане и власнике сплавова бродова, лука и терминала да хитно подигну ниво пажње како би се припремили за евентуалне нежељене ефекте доласка санте. 

"Сви морају у Смедереву да буду у приправности због те санте која се откачила. Гребен није могао да се врати по њу, јер је био усред чепа. Није толико драматична ситуација, али треба предузети мјере предострожности", нагласио је помоћник министра.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Цар.

20.01.2017 14:44

Минирајте то,не стварајте психозу међу становноством.где је авијација "само једнога требају,стаје са њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Власт

20.01.2017 20:59

Психоза је добра ствар.